Peter Koper ereburger van Heerhugowaard


Links wethouder Monique Stam (Economische Zaken) met de penning van het ereburgerschap. Eerder had burgemeester Han ter Heegde de heer Koper de erespeld op gedaan. Rechts de echtgenote van de heer Koper.

De heer P.J. (Peter) Koper krijgt de onderscheiding `Ereburger van Heerhugowaard'. Hij krijgt deze onderscheiding op vrijdag 18 december (op zijn 70^ste verjaardag) om 12.00 uur uit handen van burgemeester Han ter Heegde.

De heer Koper zet zich al heel veel jaren zeer verdienstelijk in voor allerlei activiteiten en projecten in Heerhugowaard en omgeving tot aan projecten in het buitenland toe. En waar nodig steunt hij mensen ook persoonlijk.De jaarlijkse `Familie Koper Gouden Dagen Koffieconcerten' in Cool zijn
inmiddels een begrip bij ouderen in Heerhugowaard. Kaarten voor die concerten zijn in een handomdraai uitverkocht. Hij is ook lid van het Gouden Dagen Comite, dat zich bekommert om het welzijn van ouderen in Heerhugowaard. De heer Koper zet zich daarbij ook persoonlijk in om (reis)wensen van
ouderen te vervullen. De persoonlijke ` touch' kwam ook naar voren bij zijn ondersteuning van de huurders van restaurant Libelle na het zinken van hun drijvend restaurant in het Stadshart. Ook de Stichting De Opkikker en het Praythuys in Alkmaar kunnen rekenen op zijn persoonlijke steun.
In het buitenland is hij begaan met projecten voor straatkinderen in Lombok via de Stichting Peduli Anak en steun en advies aan een fysiotherapiepraktijk in Bali, die zorg verleent aan gehandicapte kinderen.
Zakelijk gezien heeft de heer Koper ook zijn sporen nagelaten. Hij is medeoprichter van Bouw Combinatie Heerhugowaard, een samenwerkingsverband van lokale aannemers die hierdoor konden meedoen aan nieuwbouwplannen in Heerhugowaard. Hij is ook oprichter geweest van de Bedrijfskring
Heerhugowaard en heeft daar 23 jaar mede leiding aan gegeven.
De heer Koper is in 2005 koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en kreeg in 2009 al de Zilveren Reiger van de gemeente Heerhugowaard.

De titel Ereburger van Heerhugowaard is, wegens grote verdiensten voor Heerhugowaard, eerder verleend aan Wim Alblas, Eugenie Herlaar, Wim Boekel en Jan Willen de Boer.

18 december 2015