Lange files A9 door twee ongelukken


18 december 2015, 14:08

Verkeer op de A9 vanuit Alkmaar naar Amstelveen ondervindt vrijdagmiddag veel hinder van twee ongelukken. Bij Aalsmeer is de weg nu helemaal dicht. In de staart van die file gebeurde een aanrijding bij Haarlem-Zuid. Daar zijn twee rijstroken dicht.

Bij het ongeluk ter hoogte van Aalsmeer zijn een personenauto en een kleine vrachtwagen betrokken. Rijkswaterstaat hoopt in ieder geval een rijstrook vrij te kunnen geven als de hulpdiensten hun werk gedaan hebben.

Bij het ongeluk ter hoogte van Haarlem-Zuid lijken een personenauto en een tankwagen betrokken. Hoelang de afwikkleling duurt is niet bekend. Al met al rijdt het verkeer door beide ongelukken langzaam over 9 kilometer. Al vanaf de brug over het Zijkanaal C. moet men op de rem.

Update 14:16 uur

Verkeer kan de A9 richting Amstelveen beter mijden. De route via de A4 en de A10 (vanaf knooppunt Badhoevedorp) is een optie.

Update 14:33 uur

Goed nieuws voor het ingesloten verkeer (tussen knooppunt Badhoevedorp en afrit Aalsmeer). Zij mogen door. Voor het overige verkeer blijft de rijbaan richting Amstelveen afgesloten.

.@Rijkswaterstaat laat ingesloten verkeer #A9 passeren. Weg blijft DICHT vanaf knp. Badhoevedorp. pic.twitter.com/xAf2TlI3cx

* VID (@vid) December 18, 2015

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID