Minimum jeugdlonen afgeschaft in cao Sport | CNV Dienstenbond


De nieuwe cao sport, die is afgesloten voor de periode 2016 tot en met 2018, kent een belangrijk en opmerkelijk wapenfeit. De minimum jeugdlonen zijn afgeschaft. Deze jeugdloonregeling hield in dat jongeren vanaf de leeftijd van 21 jaar per lager leeftijdsjaar gekort werden met 7,5 % loon.
Afshin Towhidi, bestuurder CNV Dienstenbond: "De leeftijdsstraf voor jongeren in de cao Sport is verdwenen. Er is vanaf heden gewoon sprake van een volwaardige beloning. Ik zou zeggen: welke cao volgt!"

Overgangstermijn

Voor vier sportorganisaties is een overgangstermijn van een jaar afgesproken. Dat zijn het Universitair Sport Centrum in Amsterdam, de Utrechtse Studentensport Stichting Mesa Cosa, De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en Erasmus Sport Rotterdam.

Loon

De totale loonontwikkeling voor de komende drie jaar is 4,95%, waarvan 3,45% structureel salaris is en EUR450,- structureel wordt toegevoegd aan de eindejaarsuitkering. Daarmee komt de eindejaarsuitkering uit op 900 euro in 2018. Er wordt gestreefd naar een op termijn volwaardige 13e maand.
Towhidi: "Op het loon zijn degelijke afspraken gemaakt. Daar ben ik tevreden over." De leden worden vanaf volgende week geraadpleegd.

Leeftijdsdagen

Met betrekking tot de invulling van de leeftijdsdagen zullen pilots worden gestart om tot een meer diverse invulling te komen. Daarbij is afgesproken dat de ingangsdatum van de arbeidsduurvermindering en die voor de extra bovenwettelijke vakantiedagen met ingang van deze cao gekoppeld zijn aan
de ingangsdatum van de pensioengerechtelijke leeftijd in de zin van de van de Algemene Ouderdomswet.