A4 Delft Schiedam open


18 december 2015

Nederland is vanaf vrijdagavond 18 december zeven kilometer snelweg rijker. De A4 tussen Delft en Schiedam wordt dan rond 21:00u gefaseerd geopend voor verkeer. Eerst wordt de richting van Schiedam naar Delft vrijgegeven. De andere richting volgt in de nacht van zondag op maandag. Opgave voor
het consortium van Heijmans, VolkerWessels en Boskalis (A4All) was een snelweg te maken die je niet hoort, ziet of ruikt. Het trace, dat de verbinding tussen Den Haag en Rotterdam verbetert, is het best in het landschap ingepaste stuk snelweg van ons land.

De geluidsoverlast wordt zo veel mogelijk ingeperkt door de toepassing van zogenoemd fluisterasfalt, geluidswanden en geluidsabsorberend materiaal in de tunnelmonden. De weg verdwijnt vanaf Delft langzaam uit zicht doordat het trace steeds dieper komt te liggen en bij Schiedam een landtunnel
ingaat. De landtunnel van twee kilometer tussen Schiedam en Vlaardingen sluit aan op het Kethelplein en op het dak komt een groengebied met sportvelden dat de twee steden verbindt.

Previous Next

Tijdens de bouw is er veel aandacht besteed aan goed omgevingsmanagement. De overlast voor de omgeving werd de afgelopen drie jaar zo veel mogelijk beperkt. Tegelijkertijd kon dit project rekenen op grote belangstelling, wat onder andere bleek uit de vele bezoekers tijdens de diverse open
dagen. In het weekend van 12 december kwamen nog ruim 6.000 mensen de snelweg van dichtbij bekijken. Ook omwonenden volgden het project met bovenmatige interesse, zoals deze bewoners van de Van Beethovenflat in Schiedam:

Kerst aan het Kethelplein
Hoe staat het met

A4 Delft-Schiedam

Kerst aan het Kethelplein
Lees verder

Natuur verbonden

Om de ecologische structuur over de snelweg door te zetten is een eco-aquaduct aangelegd. Met een breedte van 100 meter is dit een van de grootste aquaducten in Nederland. Naast diverse diersoorten vinden voetgangers en kanoers via wandelpaden en vaarroutes hun weg over het eco-aquaduct.

In de jaren `50 lagen de eerste plannen al klaar voor de realisatie van de aanleg van de A4. Nu, bijna 60 jaar later, is de zeven kilometer lange `vergeten' snelweg alsnog gerealiseerd door bouwcombinatie A4All (Heijmans, VolkerWessels en Boskalis).

Ontdek de A4 zelf

Meer informatie

Rik Hammer

Communicatiemanager

* rhammer@heijmans.nl
* @Hammerre78
* Bekijk mijn profiel
* +31 (0)6 295 748 01

* Deel op LinkedIn
* Deel op Twitter
* Deel op Facebook
* Deel via e-mail

* Deel op LinkedIn
* Deel op Twitter
* Deel op Facebook
* Deel via e-mail

Sluiten

Het beste van Heijmans

Ieder kwartaal onze meest spraakmakende tips, projectreportages en interviews in je mailbox!

Abonneer je
Voornaam _____________________
Achternaam _____________________
E-mailadres _____________________
Abonneer je

Meer Heijmans

Weg met historie
Project

A4 Delft-Schiedam

Weg met historie
Bekijk dit project
Spelen en ontspannen op een tunnel
Project

A9 Gaasperdammerweg

Spelen en ontspannen op een tunnel
Bekijk dit project
Niet zien, horen of ruiken

A4 Delft - Schiedam

Niet zien, horen of ruiken
Bekijk deze pagina
Heijmans gaat Drachtsterweg in Leeuwarden aanleggen
Nieuws

Heijmans gaat Drachtsterweg in Leeuwarden aanleggen

25 januari 2013
Bekijk dit bericht