RTV Oost zendt bijzondere programma's uit met kerst


vrijdag 18 december 2015 | 17:07 Laatst bijgewerkt: 18-12-2015 | 17:07

RTV Oost heeft tijdens de kerstdagen een aangepaste programmering met traditioneel de kerstnachtdienst in streektaal en Kroamschudd'n in Mariaparochie, maar ook muziekspecials en de prachtige documentaire Oerijssel-Winterwende. Het complete programmaoverzicht is te vinden op rtvoost.nl.

Kerstnachtdienst in streektaal

In de rooms katholieke kerk in Saasveld vindt op zaterdag 19 december de kerstnachtdienst in de Overijsselse streektalen plaats. Voorgangers zijn ds. Klaas van der Kamp, predikant van de Protestantse Kerk Nederland en secretaris van de Raad van Kerken en Ronald Cornelissen, bisschoppelijk
vicaris in Overijssel. Het thema van de viering is `Verschil van dag en nacht'.
TV Oost: 24 december 20.00 en 23.00 uur, Eerste Kerstdag 09.00 en 14.00 uur.
Radio Oost: Eerste Kerstdag 07.00 uur

Kroamschudd'n in Mariaparochie
Herman Finkers vertelt op geheel eigen wijze het kerstverhaal in een komische tekenfilm met tekeningen van John Croezen. In `Kroamschudd'n in Mariaparochie' wordt Jezus Christus geboren in het Twentse Mariaparochie als zoon van timmerman Spieker-Jozef en zijn vrouw Marie.
TV Oost: 24 december 21.40 en 22.40 uur

Kerstspecial Spiel mir Einer
Op Eerste Kerstdag presenteert Wijbrand van der Sande vanuit de woonkamer van Spiel mir Einer de mooiste kerstvideoclips uit de Alpenlanden. Op Tweede Kerstdag een kerstspecial over een van de populairste duo's uit Oostenrijk; Sigrid und Marina aus dem Salzkammergut.
TV Oost: Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag 14.00 en 15.00 uur

Oerijssel - Winterwende
Margje Fikse verlaat de stad en keert terug naar de streek van haar jeugd. Op het platteland langs de IJssel gaat ze op zoek naar haar roots. Ze stuit op de stokoude sage Derk met de Beer, ook wel bekend als Derk met de Honden. Margje probeert de oorsprong ervan te achterhalen en doet
geheimzinnige ontdekkingen.
TV Oost: Eerste Kerstdag 20.00 en 23.00 uur, Tweede Kerstdag 09.00 en 16.00 uur

Bier Battle
Wie zijn de grootste bierkenners van Oost-Nederland? Bierbrouwer Grolsch bestaat 400 jaar en daarom gaan RTV Oost en Omroep Gelderland op jacht naar de grootste bierkenners van Oost-Nederland. In een heuse Bier Battle strijden bierkenners uit Overijssel en Gelderland tegen elkaar.
TV Oost: Tweede Kerstdag (halve finale) 20.20 uur en 21.20 uur, 27 december (finale) 17.20, 19.20, 21.20 en 23.20 uur.

Kerst met Ballen
Kerst met Ballen is al tien jaar lang een groot knallend live-muziekfeest van de band ENorm, met special acts en entertainment in kerstsfeer. Op 19 december vindt de grootste editie ooit plaats in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Een spetterend schouwspel van geluid, beeld en licht.
TV Oost: Tweede Kerstdag 26 december: 22.20 uur

Kerst bij Radio Oost
Tijdens beide kerstdagen kun je bij Radio Oost luisteren naar het programma Kerst bij Oost. De beelden zijn ook op TV Oost te volgen. Op Eerste Kerstdag verzorgen Dorothy Oosting en Oene Loonstra een speciale kerstuitzending. Bert van Losser en Marga Bult presenteren op Tweede Kerstdag een
gezellige kerstshow met leuke gasten.
Radio Oost: Eerste en Tweede Kerstdag 10.00 - 14.00 uur.

Kroamschudd'n in Mariaparochie
Kroamschudd'n in Mariaparochie Foto: RTV Oost
verberg media