Nieuwe website gemeente in de testfase


Homepage nieuwe website

De komende weken gaat Leeuwarden proefdraaien met een nieuwe website. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

Bekijk hier de nieuwe website. Mis je nog iets? Heb je vragen? Laat het ons weten! De huidige website blijft nog tot begin januari in de lucht, afhankelijk van onze eigen testen en de feedback van bezoekers van de testwebsite.

Toptaken

De nieuwe website is een toptakenwebsite. Dat betekent dat we van 4000 pagina's van de `oude' website naar 400 pagina's op de nieuwe website gaan. We laten op de website zien waar onze bezoeker om vraagt. Dat kan varieren, omdat het surfgedrag van de bezoeker wordt gemeten en we laten zien
waar de meeste vraag naar is. Komt bijvoorbeeld de aanslag voor de WOZ-waarde in de bus, dan zal de belangstelling voor belastingen stijgen.

Leeuwarden.nl

Behalve dat we minder pagina's tonen, is de informatie die we laten zien ook gemakkelijker te vinden. Een paspoort aanvragen wordt veel eenvoudiger. Bovendien sluit het schermformaat aan bij de verschillende apparaten die mensen gebruiken: tablets, mobieltjes, laptops.

Waarom een nieuwe website?

De huidige website voldoet binnenkort niet meer aan de veiligheidseisen die wij als gemeente moeten waarborgen. Updaten van de verouderde software was geen optie. Daarom werd gekozen om een nieuwe frisse website te bouwen die beter aansluit bij de belangstelling van de bezoeker.

Testversie

De komende weken testen we of het aanbod voldoende, en of de informatie goed te vinden is. Voor het daadwerkelijk aanvragen van producten word je nog naar het oude Digitaal Loket verwezen. De nieuwe website van de gemeenteraad is nog niet af en er zullen gerust nog wat 'dode links' zijn. Toch
vinden we de site rijp voor een eerste gebruikservaring. De komende tijd gaan we sowieso nog een uitgebreidere zoekmachine en meertaligheid doorvoeren. Ook de visuele schoonheidsfoutjes worden nog weggepoetst.

Laat het ons weten

Wil je ons laten weten wat je eerste ervaringen met onze nieuwe website zijn? Stuur ons dan je feedback via dit korte formulier. Alle opmerkingen zijn welkom. Alvast bedankt voor je moeite.