Persuitnodiging Lancering Taalkit DUTCH voor vluchtelingen

vrijdag 11 december 2015 13:11 Binnenland

Dit is een origineel bericht van CINOP

Graag nodigen wij pers, media en andere belangstellenden uit voor de lancering van de Taalkit DUTCH op vrijdag 18 december 2015 van 15.30-16.15 op het Stadhuis in Hilversum.

SP wethouder Arjo Klamer zal, met initiatiefnemers CINOP en Stichting Expertisecentrum ETV.nl, de handleiding en inlogcodes voor de leeromgeving overhandigen aan de eerste vluchtelingen en hun begeleider(s).

Komende weken wordt, in samenwerking met Bibliotheek Hilversum, met de taalkit een pilot uitgevoerd op de noodopvang Crailo.

De Taalkit DUTCH is een gratis taalpakket waarmee vluchtelingen vanaf dag een, samen met hun begeleiders, de eerste beginselen van de Nederlandse taal kunnen leren.

De methodiek kent een offline en online deel en beslaat zowel bestaande als nieuwe leermiddelen (zoals werkbladen, taalkaarten, beeldwoordenboeken, liedjes, video's, apps en spelletjes).

Met de overhandiging wordt tevens het startschot gegeven voor de uitrol naar andere opvangcentra en bibliotheken in het land.

Programma/tijden:

15.30-15.35: Inleiding: SP Wethouder Arjo Klamer

15.35-16.00: Toelichting Taalkit DUTCH: Ina den Hollander (CINOP) en Ben Vaske (Stichting Expertisecentrum ETV.nl)

16.00-16.05: Overhandiging Taalkit DUTCH aan vluchtelingen/begeleiders (pilot Hilversum)

16.05-16.15: Afrondend vraaggesprekje en einde

De Taalkit DUTCH is een maatschappelijk initiatief van CINOP en Stichting Expertisecentrum ETV.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Bibliotheek, de Bibliotheek, ProBiblio en Idee aan Zee, Emmia, Enzodus, Mevrouw van Mulken, Taal & Educatie/Fouke Jansen en Knup Fuhri Snethlage.

Meer informatie: http://www.cinopadvies.nl/89_3564_Taalkit_DUTCH_voor_vluchtelingen.aspx

Aanmelden via: Cuno de Haas (CINOP), afdeling Communicatie, 06-51690047, chaas@cinop.nl

*

*

*

*