Nieuwe autotunnel Bunnik 18 december open

Datum publicatie: 14-12-2015 10:00

* Met persuitnodiging

Vanaf vrijdag 18 december kunnen automobilisten in Bunnik gebruik maken van de nieuwe autotunnel onder het spoor door, de overweg Groeneweg is vanaf dat moment afgesloten voor auto's. Door deze tunnel krijgt Bunnik een betere doorstroming van het autoverkeer.

[IMG]

Groen bouwen zonder tegenslagen

De autotunnel is in zo'n anderhalf jaar tijd gebouwd en kende geen grote tegenslagen. Zoals gepland wordt de tunnel voor de kerstvakantie in gebruik genomen. Bovendien is hij op een 'groene' manier gebouwd. Door de inzet van duurzame maatregelen is de milieubelasting met circa 25 procent gereduceerd. Denk bijvoorbeeld aan gebruik van groene stroom en 'groen beton', waarin voor een deel oud beton is hergebruikt. Ook is gebruik gemaakt van LED-verlichting in de tunnel, is een duurzaam type geluidsscherm gebouwd en zijn er voorzieningen gekomen ter bescherming van flora en fauna.

Tunnel voor langzaam verkeer

De nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers wordt in het voorjaar van 2016 geopend. De overweg Groeneweg wordt vanaf dat moment definitief afgesloten.

Tevreden omgeving

Bewoners gaven het project een overwegend positieve waardering, zo blijkt uit de laatste omgevingsmonitor. Men vindt de aanleg van de tunnels een goede zaak voor het dorp en de bouwactiviteiten bleken uiteindelijk minder hinder op te leveren dan verwacht.

Uitnodiging voor de pers

Op donderdagochtend 17 december wordt de autotunnel op feestelijke wijze onthuld. De pers is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Graag aanmelden via de mail: mercedes.grootscholten@prorail.nl

Programma donderdag 17 december:

10.00 uur Ontvangst

10.30 uur Welkomstwoorden en openingshandeling autotunnel

11.15 uur Tunnel open voor bezichtiging