Koor van De Nationale Opera zingt Lohengrin met Koninklijk Concertgebouworkest

Amsterdam, 15 december 2015

Persbericht

Koor van de nationale opera voert 'lohengrin' uit met koninklijk concertgebouworkest - Concertante uitvoeringen op 18 en 20 december in het Concertgebouw in Amsterdam

Sir Mark Elder dirigeert het Koninklijk Concertgebouworkest, Koor van De Nationale Opera, Groot Omroepkoor en solisten

Het Koor van De Nationale Opera zal op 18 en 20 december in het Concertgebouw Amsterdam samen met het Groot Omroepkoor de koorpartijen verzorgen in twee concertante uitvoeringen van Wagners ‘Lohengrin’. Sir Mark Elder dirigeert het Koninklijk Concertgebouworkest en solisten onder wie Klaus Florian Vogt, Camilla Nylund en Falk Struckmann. Ching-Lien Wu, artistiek leider van het Koor van De Nationale Opera, verzorgde de instudering van de koorpartijen.

De Nationale Opera presenteerde in november 2014 zeven voorstellingen van de opera ‘Lohengrin’ in de regie van directeur Pierre Audi. In september 2015 verleende het Koor van De Nationale Opera zijn medewerking aan twee concertante uitvoeringen van Verdi’s ‘Requiem’ in het Concertgebouw in Amsterdam. Toen leidde chef-dirigent Marc Albrecht het Nederlands Philharmonisch Orkest en solisten.