VVV Breda zet agenda open voor evenementen

Meer verdienen aan vermeldingen?

VVV Breda zet agenda open voor evenementen

VVV Breda besloot om de online agenda van de website gratis aan te bieden aan evenementenorganisaties. Voortaan kan iedereen zijn evenement daarin plaatsen. Dat lijkt een ruimhartige daad maar daar hoopt de VVV ook aan te verdienen.

Alle evenementen in de gemeente hebben recht op een plekje in de agenda op www.vvvbreda.nl.

Directeur Marlice Dreessen: "Onze website is de meest volledige website als het gaat om recre*ren in Breda. Hij wordt maandelijks door gemiddeld 50.000 bezoekers bekeken. De evenementen horen daar natuurlijk ook op te staan. Dagelijks worden er al veel aangemeld. Toch komt het helaas nog voor dat we zaken missen. Met name voor de evenementen is dat een gemiste kans. Ook omdat wij de informatie doorplaatsen naar de landelijke site en app van VVV Nederland, www.vvv.nl*

Evenementen mogen bij VVV Breda aan de Willemstraat ook affiches en flyers afgeven. Die worden op beide vestigingen opgehangen of weggelegd.

Uit andere ervaringen bij steden en online marketing is bekend dat een agenda met evenementen een van de meest bekeken onderdelen is van een website. VVV Breda heeft er een verdienmodel voor in het vizier.

Voorverkoop via VVV Breda

De VVV is bereid om kaarten voor concerten en evenementen in de voorverkoop te nemen. Dat levert een extra pagina op vvvbreda.nl en een vermelding op facebook en twitter op. Voor niet commerci*le organisaties is dit een gratis service.

VVV Breda roept organisaties op hun evenement aan te melden. Dat kan door het invullen van een formulier op www.vvvbreda.nl (doorklikken naar evenementen * aanmeldformulier) of een persbericht (met liggende foto) te mailen naar marketing@vvvbreda.nl.

VVV Breda is behalve de website ook op meerdere social media te volgen: Facebook (VVV Breda, Gek op Breda en Groepsuitje Breda), Youtube en Twitter (@vvvbreda) en download gratis de VVV Breda app.