Delhaize Groep lanceert aanvraag tot instemming

BRUSSEL, Belgie, 18 december 2015 - Op 24 juni 2015 kondigden Koninklijke Ahold N.V. en Delhaize Groep N.V. hun intentie aan om hun beide activiteiten samen te voegen door middel van een fusie van gelijken. Hierna zal de gecombineerde entiteit Ahold Delhaize heten.

Na de voltooiing van de fusie zal Delhaize Groep ontbonden worden zonder in liquidatie gebracht te worden, en zal zij ophouden te bestaan. Bijgevolg worden de houders van de twee tranches van obligaties uitgedrukt in Euro uitgenodigd om de wijziging van emittent goed te keuren, alsook in te stemmen met de verschillende technische aanpassingen in verband met de juridische structuur voortvloeiend uit de fusie, tijdens twee algemene vergaderingen van obligatiehouders. De vergaderingen zullen plaatsvinden op 11 januari 2016.

Meer details over de aanvraag tot instemming, de beoogde postfusie-structuur en gerelateerde onderwerpen zijn terug te vinden in de Memoranda van Verzoek tot Deelneming dat werd voorbereid en ter beschikking gesteld door Delhaize Groep op haar website www.delhaizegroep.com.

>> Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische internationale voedingsdistributeur met activiteiten in zeven landen op drie continenten. Op het einde van het derde kwartaal van 2015 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 3 465 winkels. In 2014 boekte Delhaize Groep EUR21,4 miljard opbrengsten en EUR89 miljoen nettowinst (deel van de Groep). Op het einde van 2014 stelde Delhaize Groep ongeveer 150 000 mensen tewerk. Het aandeel van Delhaize Groep is genoteerd op NYSE Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website van de Groep www.delhaizegroep.com. Vragen kunt u sturen naar investor@delhaizegroep.com.