Fakkels voor Vrede 20 steunt de wijk Fatima

Fakkels voor Vrede 20 steunt de wijk Fatima

20 jaar geleden begon een groep Tilburgse jongeren een fakkeltocht voor vrede en tolerantie. De afgelopen jaren is de wereld gigantisch veranderd, vrede en tolerantie staan wereldwijd onder druk. De gevolgen hiervan reiken nu zelfs tot in Tilburg. De nieuwe vluchtelingenopvang in de wijk Fatima levert verdeelde reacties. Onbegrip maar ook warmte en acceptatie. Verschillende bewoners in de wijk met allerlei verschillende opvattingen moeten nu in een klap samenleven.

Fakkels voor Vrede heeft altijd geprobeerd tolerantie te stimuleren en mensen samen te brengen. 20 jaar geleden zijn we begonnen omdat er in de jaren er voor een vluchtelingen centrum in Duitsland in brand was gestoken. Vanuit onze achterban kwamen de verzoeken om de vluchtelingen uit Fatima ook uit te nodigen voor fakkels. Zei weten beter dan wie dan ook wat een kostbaar goed vrede is. We nodigen deze “nieuwe Tilburgers” én alle andere bewoners van de wijk Fatima daarom dan ook graag uit. Kom samen met de rest van Tilburg een statement maken en laten zien dat het ook vreedzaam en warm kan verlopen.

De opbrengst van de fakkelverkoop zal gaan naar “De Wijk Helpt” een initiatief van o.a. Sarah van den Brink. De Wijk Helpt probeert door middel van gezamenlijke activiteiten met de oude en nieuwe bewoners van de wijk Fatima alle bewoners samen te brengen en begrip naar elkaar toe te versterken. We kunnen ons geen beter doel voorstellen.

Om 18.30 is het verzamelen op het Willemsplein, er zal een infomarkt zijn, sprekers, muziek en een openings vuurceremonie van EyeBurn.