SNN verstrekt eerste innovatiebijdrage uit de VIA

18-12-2015 -

Het Friese Ten Hoeve Projecten B.V. profiteert als eerste van de nieuwe mkb-subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities van het SNN, bedoeld voor het aanjagen van innovaties in het midden- en kleinbedrijf.

Het bedrijf ontwikkelt een brander die vrijgekomen ammoniak uit mest optimaal verbrandt en omzet in energie waarmee stallen en water op boerderijen worden verwarmd. Deze omzetting van schadelijke ammoniakgassen in energie biedt belangrijke milieuvoordelen en levert een bijdrage aan de CO2-reductie. Het bedrijf ontvangt hiervoor een innovatiebijdrage van EUR 21.595,00.

Ten Hoeve Projecten B.V.

Directeur Peter ten Hoeve: "Mijn bedrijf ontwikkelt emissiearme rundveestallen op het gebied van ammoniak, geur, methaan en stof. We hebben een apparaat ontwikkeld dat ammoniak uit mest haalt, zodat er minder schadelijk ammoniak in het milieu komt. Ammoniak heeft een energiewaarde als het verbrand wordt. Bovendien resteren na een optimale verbranding van ammoniak geen schadelijke broeikasgassen."

170 miljoen voor noordelijk mkb

"De komende jaren is er 170 miljoen euro beschikbaar voor noordelijke ondernemers om bij te dragen aan een duurzame en innovatieve ontwikkeling van Noord-Nederland. Dit geld komt uit Europa, van het Rijk en de noordelijke provincies", aldus Henk Brink, voorzitter van de SNN-Bestuurscommissie Economische Zaken en gedeputeerde Economische Zaken in Drenthe. "Op dit moment staat de subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities open. Deze regeling stimuleert valorisatie en innovatie bij het midden- en kleinbedrijf en levert een bijdrage aan CO2-reductie. Voor de Versneller Innovatieve Ambities is een budget van 7 miljoen euro beschikbaar gesteld.

SNN opent in 2016 serie nieuwe subsidie-instrumenten

Begin februari 2016 stelt het SNN nog drie nieuwe subsidie-instrumenten open voor subsidieaanvragen gericht op kennisontwikkeling of valorisatie. De nieuwe instrumenten worden altijd met ondernemers en kennisexperts ontwikkeld om zoveel mogelijk bij de marktvraag aan te sluiten. Afhankelijk van de innovatieambitie van mkb-ondernemers, grote bedrijven of kennisinstellingen kunnen zij op een of meerdere van deze instrumenten inschrijven. Vanaf 2016 is sprake van een duidelijke programmering van de verschillende instrumenten, die vaak langer dan voorheen gebruikelijk was open staan. Daarmee neemt de voorspelbaarheid van de dienstverlening van het SNN voor ondernemers toe.

Meer informatie hierover is vanaf begin januari op de website van het SNN te vinden.