PIANOo neemt stokje over van PPSsupport

Vanaf 1 februari 2016 kunnen opdrachtgevers in het publieke domein voor advies en ondersteuning over integraal aanbesteden en publiek-private samenwerking terecht bij PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken. PIANOo neemt deze taak over van het interdepartementale samenwerkingsverband PPSsupport. PIANOo kan hierdoor opdrachtgevers in bouw en GWW adviseren en ondersteunen bij het hele palet aan aanbestedings- en contractvormen.

Inkoop- en aanbestedingsafwegingen

Steeds vaker nemen gemeenten, provincies en waterschappen geintegreerde contractvormen mee in hun inkoop en aanbestedingsafwegingen. Dit zelfde geldt voor schoolbesturen, woningcorporaties en zorginstellingen. Naast het slim inzetten van middelen kunnen met geintegreerde contracten vaak ambities op het gebied van duurzaamheid en innovatie worden gerealiseerd.

Kennis en advies aanbestedings- en contractvormen

Vanuit de Rijksoverheid heeft PPSsupport de afgelopen jaren enkele tientallen opdrachtgevers in het publieke domein geadviseerd en ondersteund bij de afweging, voorbereiding en invulling van geintegreerde contracten. Om deze opdrachtgevers breder te adviseren in hun inkoopproces, worden de taken van PPSsupport per 1 februari 2016 ondergebracht bij PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden. Hierdoor kan PIANO vanuit een punt opdrachtgevers adviseren bij het hele palet aan aanbestedings- en contractvormen. Dit varieert van traditionele RAW-bestekken tot de meest vergaande vormen van meerjarige publiek-private samenwerking. Zo wordt het voor opdrachtgevers makkelijker om aan informatie te komen.

Informatie en vragen over aanbestedings- en contractvormen

Publieke opdrachtgevers kunnen vanaf 1 februari 2016 informatie over integraal aanbesteden en publiek-private samenwerking vinden op de website www.pianoo.nl. Voor vragen kunnen zij terecht bij het Vragenloket van PIANOo via info@pianoo.nl. Enkele van de huidige medewerkers van PPSsupport zullen ook vanuit PIANOo werken zodat opdrachtgevers met hun pps-vragen ook in 2016 terecht kunt bij de vertrouwde contactpersonen.