Nederlandse Resource Recovery & Bio Energy technologie naar de VS

Gepubliceerd op: 17 december 2015 | Gewijzigd op: 18 december 2015

Een samenwerkingsverband van Nederlandse bedrijven en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ondertekenden op 15 december 2015 een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van 'Resource Recovery & Bio Energy'. Dit was in het kader van het programma Partners for International Business (PIB).

Het driejarig programma richt zich op hoogwaardige kennisoverdracht aan Amerikaanse overheden, kennisinstellingen en bedrijven. In combinatie met promotionele activiteiten moet dit leiden tot een sterke positionering van Nederlandse expertise en technologie in de Verenigde Staten (VS). Ook moet dit de omzet van het Nederlandse bedrijfsleven in deze marktsector vergroten.

Het postennetwerk in de Verenigde Staten zal het programma ondersteunen.

Partners for International Business

Met Partners for International Business (PIB) wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Met economische diplomatie probeert de overheid handels- en investeringsbelemmeringen weg te nemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren.

PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de topsectoren Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart, Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieen die zich richten op specifieke landen (zogenoemde focuslanden).