Groenonderhoud langs het Twentekanaal gestart

Groenonderhoud langs het Twentekanaal gestart

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 december 2015- Laatste update: 18 december 2015 10:04 uur

Rijkswaterstaat is ter hoogte van Lochem gestart met groenonderhoud dat in de komende twee maanden langs het hele Twentekanaal zal plaatsvinden.

Om de damwanden die de oever beschermen in stand te houden, is het nodig om een strook van 1,5 meter vanaf de waterkant vrij te maken van begroeiing. Daarom wordt deze strook in twee ronden vanaf Lochem tot aan Enschede ontdaan van bomen en struiken. Op deze manier raken de damwanden niet beschadigd door wortels van de begroeiing. Ook draagt het bij aan een beter zicht voor de scheepvaart, en daarmee aan de veiligheid op het kanaal.

Conform de Flora en Fauna wet wordt bekeken voor welke begroeiing een vergunning is vereist om die te verwijderen. Eerst wordt de begroeiing verwijderd waar geen vergunning voor nodig is. Vervolgens wordt vergunning aangevraagd en wordt ook de overige begroeiing verwijderd. Hierna is een strook van 1,5 meter vanaf het water vrij van (houtachtige) begroeiing.

De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats vanaf het water. Groenmedewerkers van Reijmer Pannerden B.V. verwijderen de begroeiing met elektrische zagen. Voor omwonenden kan er daarom de komende twee maanden enige geluidsoverlast zijn. Tijdens de kerstdagen zal hiervan geen sprake zijn. Een vaartuig met ponton op het water zorgt voor afvoer van het hout.

De Combinatie BAM Infra / Van den Herik voert deze werkzaamheden uit met Reijmer Pannerden BV als onderaannemer.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunnen mensen bellen met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.