LUMC heeft meest tevreden werknemers

LUMC heeft meest tevreden werknemers

18 december 2015 | PERSBERICHT

Het LUMC heeft op 17 december de eerste prijs voor medewerkerstevredenheid in de zorg in ontvangst genomen. Zakenblad InCompany houdt jaarlijks een onderzoek onder de 200 grootste werkgevers in Nederland. Mr. Denise van de Leur, directeur Human Capital & Organisational Development van het LUMC, nam donderdag namens het LUMC de bijbehorende trofee in ontvangst.

Van de Leur is blij met de uitkomst: "Het is belangrijk voor het LUMC dat we, net als in 2013, deze prijs opnieuw in ontvangst mogen nemen. We zijn op de goede weg, maar het kan altijd beter. Daarom gaan we nog meer inzetten op kwaliteit van leiderschap, strategisch talentmanagement en organisatieontwikkeling. Uiteindelijk zijn het de LUMC-medewerkers die bepalend zijn voor onze successen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, complexe patientenzorg, onderwijs, opleiding en nascholing. Daarom moet je ruimhartig in je medewerkers investeren en een klimaat creeren waarin zij het beste van zichzelf kunnen en willen geven."

Rapportcijfers

De afgelopen maanden hebben 4.301 medewerkers de enquete ingevuld van het onderzoeksbureau MWM2. Zij deelden rapportcijfers uit over verschillende categorieen, zoals bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden, carriere en cultuur. De inhoud van de eigen functie kreeg een 7,68 en carriereperspectief scoorde met een 7,38 ook hoog. In de ranglijst van alle sectoren tezamen komt het LUMC uit op het cijfer 7,3 en een 39ste plaats in de reputatiescore.