Universal Music koopt Peak Capital participatie Radionomy

Universal Music koopt Peak Capital participatie Radionomy

Amsterdam, datum. Het Belgische Radionomy Group, met kantoren in Belgie, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten, wordt door het beursgenoteerde Vivendi overgenomen. Peak Capital was investeerder sinds 2008 met haar fonds Peak Capital I. Naast het gelijknamige internetradio platform om je eigen radiostation te starten, levert Radionomy ook technologie om internet radio te streamen, luisteren en monetisen.

Radionomy biedt consumenten de mogelijkheid hun eigen radiostation te creëren. Daarnaast beschikt het over technologie om deze radio wereldwijd uit te zenden zodat luisteraars het via hun pc, smartphone, audiosysteem en autoradio kunnen beluisteren. Zo worden toonaangevende adverteerders in staat gesteld om wereldwijd hun doelgroep te bereiken met audioreclame.

Johan van Mil, co-founder en managing partner van Peak Capital “ We zijn onder de indruk van de groei die Radionomy heeft laten zien. Met name het verbreden van de dienstverlening naar een full service propositie voor consumenten en adverteerders heeft het bedrijf goed gepositioneerd in deze snel veranderende markt. Als investeerders maken we een uitstekend rendement op deze transactie.” Eerder dit jaar verkocht Peak Capital al haar andere Peak Capital I investering IENS aan het beursgenoteerde TripAdvisor.

Radionomy, één van 's werelds meest innovatieve internet radio platformen bedrijven, wordt geleid door CEO Alexandre Saboundjian. Radionomy is een van de grootste online radionetwerken in de wereld met meer dan 6000 internet radiostations en ruim 40 miljoen luisteren uren per maand, verspreid over alle soorten muziekgenres.

Peak Capital is sinds 2008 één van eerste investeerders in Radionomy. Naast Peak Capital zijn ook MusicMatic en de toonaangevende venture capital fondsen Bain Capital en Union Square aandeelhouders van Radionomy.

Over Radionomy

Radionomy Group omvat 's werelds grootste en meest geavanceerde digitale audio-reclame netwerk en Internet radio-platforms. Radionomy bestaat uit een groep van bedrijven: Radionomy, SHOUTcast, TargetSpot, Hotmixradio en Winamp. Radionomy Groep: heeft een wereldwijde aanwezigheid met vestigingen in de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Voor meer informatie www.radionomygroup.com

Over Peak Capital

Peak Capital is een Nederlands investeringsfonds, opgezet door ervaren ondernemers, dat groeikapitaal met actieve hands-on support biedt aan early stage technologiebedrijven. Peak Capital investeert in bedrijven zoals Catawiki, CheapCargo, De Nationale Beeldbank, Flinders, NPEX, Peecho, Radionomy en TradeCloud. Tot de eerdere investeringen behoort IENS, wat in 2015 verkocht is aan het beursgenoteerde Tripadvisor (DASDAQ: TRIP) . Voor meer informatie www.peak.capital