VriendenLoterij vervult hartenwens van Rivka uit Katwijk

vrijdag 18 december 2015 12:17 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Prinses Beatrix Spierfonds

Rivka Smit uit Katwijk is vrijdag verrast door de VriendenLoterij. Het Prinses Beatrix Spierfonds deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de Loterij om Rivka een steuntje in de rug te geven. Zij kan nu een weekend met een vriendin naar Disneyland in Parijs.

Rivka Smit heeft de spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie) en is patientambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds. Rivka Smit is een jonge ondernemende vrouw die zich op een uitzonderlijke manier inzet voor het fonds en andere mensen met een spierziekte.

Sonja van der Velden (communicatieadviseur Prinses Beatrix Spierfonds): "Rivka is onze ambassadeur. Zij zet zich op een bijzondere wijze, met veel humor en passie, in voor het fonds. Zij vertegenwoordigt het fonds op belangrijke evenementen en tijdens diverse publieke optredens. Bovendien werft ze zelf veel fondsen en geeft ze advies aan (ouders van) kinderen met een spierziekte. We kunnen eigenlijk wel zeggen dat ze onmisbaar is voor ons. Dankzij het VriendenFonds kunnen we haar nu eens verrassen met een onbezorgd weekend naar Disneyland in Parijs."

Rivka Smit:" Het is echt een verrassing, ik had het niet verwacht. Ik kwam naar kantoor om te vergaderen, maar dit is veel leuker. Ik ben er ongelofelijk blij mee."

Hartenwensen

Gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen - die bij de VriendenLoterij zijn aangesloten - kunnen twee keer per jaar een aanvraag doen bij het VriendenFonds van de Loterij om een betrokkene een steuntje in de rug te geven. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een bijdrage om de hartenwens van deze persoon en/of stichting te realiseren.

EINDE PERSBERICHT

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steunt in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Deelnemers van de loterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 47 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is bijna 680 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage.

Over Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door middel van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patienten nu. Dit is mogelijk dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.

*

*

*

*