Project Sarah: voorlichtingsbijeenkomsten over bevolkingsonderzoek borstkanker

18 december 2015 Project Sarah web

Omdat de opkomst voor het bevolkingsonderzoek borstkanker in Rotterdam verhoudingsgewijs laag is, is het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC - Havenziekenhuis in april 2015 gestart met Project Sarah. Doel van het project is het bespreekbaar maken en het bevorderen van kennis over borstkanker en borstkankerscreening bij allochtone vrouwen, laaggeletterde vrouwen en vrouwen met een lage sociaal economische status. Een pilot wordt dit jaar gehouden in Het Oude westen, Dijkzigt, Scheepvaartkwartier, Middelland, Tussendijken, Spangen, Feijenoord/ Noordereiland/ Kop van Zuid, Afrikaanderwijk/ Katendrecht, Kralingseveer en Prinsenland. Bij een geslaagde pilot zal deze communicatie aanpak in alle Rotterdamse wijken worden toegepast.

Alle vrouwen uit de betreffende wijken die wel in aanmerking komen voor het bevolkingsonderzoek, maar niet deelnemen krijgen een brief met daarin een uitnodiging voor het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst over het bevolkingsonderzoek in hun wijk. Huisartsen in deze wijken krijgen naast het standaard informatiepakket over het bevolkingsonderzoek ook extra materiaal over Project Sarah, waaronder een poster voor de wachtkamer, flyers en een DVD.

In de komende periode zijn er openbare voorlichtingsbijeenkomsten in De Romeynshof (J.J. Stresemannplaats 8, Ommoord) op 8 januari 2016 van 10:00 - 11:00 uur en in de Peperlink (Vuurplaat 84, Kop van Zuid) op 8 januari 2016 van 10:00 - 11:30 uur en op 22 januari 2016 van 10:00 - 11:30 uur.

Oncologisch chirurg Jet van Dam van het Havenziekenhuis is projectleider van Sarah. Zij komt graag bij u langs om alles te vertellen over Project Sarah als uw praktijk gevestigd is in een van de genoemde pilotwijken (j.van.dam@havenziekenhuis.nl). Meer informatie over het project vindt u op: www.projectsarah.nl