Nieuwe 3D-voorlichtingsanimaties over borstreconstructies

18 december 2015 film borstreconstructie

De plastisch chirurgen van het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC - Havenziekenhuis maakten onlangs samen met `Behandeling Begrepen' een drietal nieuwe 3D-voorlichtingsanimaties over borstreconstructies. De filmpjes zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van `Save the Boobies'. Zij renden het benodigde bedrag bij elkaar tijdens hun jaarlijkse run in het Kralingse Bos in augustus van dit jaar.

Vrouwen bij wie operatief een of twee borsten verwijderd zijn, uit voorzorg of omdat ze borstkanker hebben (gehad) kunnen een borstreconstructie krijgen. Betrouwbare en begrijpelijke informatie is ook voor hen erg belangrijk.

Plastisch chirurg Marc Mureau is blij met de filmpjes. "Voorheen gaven we de voorlichting over reconstructies met foto's van de operaties en de resultaten daarna. Ook gaven we folders mee. Vooral op de operatiefoto's werd wisselend gereageerd. De filmpjes over borstreconstructie met behulp van weefsel uit de onderbuik, weefsel van de rugspier en een directe reconstructie met een prothese geven een heel goed beeld van de verschillende mogelijkheden. We bekijken altijd samen met de patient het plan van aanpak, maar zij beslist uiteindelijk natuurlijk zelf. De filmpjes helpen om een goede keuze te kunnen maken."