Twaalfjarige René Liebregts uit Brabant zet zich in voor een lach bij ouderen met dementie

PERSBERICHT

Amersfoort, 18 december 2015

JONG VOOR OUD

Twaalfjarige René Liebregts uit Brabant zet zich in voor een lach bij ouderen met dementie

De jonge René Liebregts begon onlangs met een bijzondere actie: hij ging hard aan het werk om geld in te zamelen voor een bezoek van CareClowns aan de ouderen met dementie in Zorgcentrum Vestakker in Middelbeers. Met succes, want dankzij de betrokken jonge Brabander uit Oostelbeers worden de demente ouderen maandag 21 december verrast met een goedlachs bezoek. CareClowns bieden mensen met dementie een moment van afleiding en plezier door waardig en oprecht contact.

Het was niet de eerste keer dat René in actie kwam voor goede doelen. Zo zamelde hij meerdere keren geld in voor Kika en CliniClowns. Op 10-jarige leeftijd deed René dat voor de eerste keer voor een bezoek van CareClowns. Dat was zo´n succes dat hij graag nog een keer iets wilde betekenen voor ouderen met dementie. Hij stroopte daarom nogmaals zijn handen uit de mouwen, maakte diverse zeepkettingen en ging langs huizen om jam te verkopen.

Moeder Maria Liebregts is enorm trots op haar zoon: ´Ik vind het erg bijzonder dat hij zich zo inspant voor anderen. Het leek er in eerste instantie op dat René tot zijn grote verdriet dit keer niet genoeg geld bij elkaar kreeg. Na contact met de stichting CareClowns bleek dat de eigen bijdrage voor een bezoek dankzij fondsen en donateurs verlaagd was naar € 100,-. René sprong een gat in de lucht toen bleek dat hij toch genoeg geld hiervoor had. Hij legde direct de datum van 21 december vast. Extra fijn zo rond de Kerst.´

Over CareClowns

Stichting CareClowns, een initiatief van CliniClowns, heeft tot doel om oprecht contact te maken met ouderen met dementie. CareClowns bezoeken ouderen met dementie in zorginstellingen en dagopvang. Met persoonlijke aandacht, spel en muziek, weten de clowns de ouderen in de zorginstellingen te bereiken en te verleiden tot contact. Het vaste patroon wordt letterlijk doorbroken, waardoor de dag meer kleur krijgt. Zo verzachten de CareClowns het isolement en eenzaamheid bij de ouderen. De bewoners reageren vaak verrast, blij en dankbaar; maar ook voor familieleden en verzorgend personeel is het bezoek van de CareClowns bijzonder. Zij zijn getuige van mooie momenten en zien reacties die al langere tijd niet meer zijn waargenomen.

Nieuwe start

Medio 2015 heeft CareClowns een nieuwe start gemaakt met steun van een aantal betrokken vermogensfondsen, waaronder Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, VSBfonds, Fonds 1818 en Dioraphte. Zij legden de basis voor het opbouwen van de organisatie de komende jaren. Om zoveel mogelijk ouderen met dementie te bereiken is echter meer hulp nodig. Kijk op www.careclowns.nl hoe u kunt helpen.