Solvac NV : inschrijvingspercentage van 100 % op de kapitaalverhoging na de verkoop van de scrips

Brussel, 18 december 2015 --- SOLVAC kondigt aan dat alle voorkeurrechten, die bij de afsluiting van de inschrijvingsperiode niet uitgeoefend waren, op 18 december 2015 in de vorm van scrips verkocht zijn in het kader van een veilingsprocedure georganiseerd door Euronext Brussels. De kopers van de scrips hebben op 766.652 nieuwe aandelen ingeschreven tegen de prijs van 74 euro per nieuw aandeel.

Het totaal aantal nieuwe aandelen die zullen worden uitgegeven bij de afsluiting van de aanbieding door de uitoefening van voorkeurrechten en aankoop van de scrips bedraagt derhalve 6.107.152 aandelen, hetzij 100 % van het maximum aantal aangeboden nieuwe aandelen. De uitgifte van de nieuwe aandelen zal op 22 december 2015 plaatsvinden.

De bruto-opbrengst van de aanbieding van de aldus ingeschreven nieuwe aandelen bedraagt, na de inschrijvingsperiode met voorkeurrechten en de verkoop van de scrips, 451.929.248 EUR.

De betaling van de inschrijvingsprijs van de nieuwe aandelen wordt op 22 december 2015 ten laatste verwacht.

Het bedrag van 4 EUR per scrip dat toekomt aan de houders van de niet-uitgeoefende voorkeurrechten zal in principe voor 31 december 2015 worden betaald.

SOLVAC drukt haar grote tevredenheid uit ten aanzien van de resultaten van de aanbieding en bedankt haar bestaande en nieuwe aandeelhouders voor het vertrouwen waarvan zij blijk hebben gegeven. SOLVAC bevestigt dat zij volledig heeft ingeschreven op de kapitaalverhoging die door SOLVAY werd gelanceerd.

De nieuw aandelen zullen vanaf 22 december 2015 op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels kunnen worden verhandeld (code ISIN BE0003545531).

*****

Deze mededeling vormt geen aanbod tot verkoop, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop van of inschrijving op effecten in de Verenigde Staten. De effecten waarnaar in deze mededeling wordt verwezen zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de Securities Act of 1933, zoals gewijzigd, en kunnen niet worden aangeboden, uitgeoefend of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of toepasselijke vrijstelling van registratie. Het is niet de intentie van SOLVAC om eender welk aanbod te registreren in de Verenigde Staten of een openbaar aanbod van effecten te doen in de Verenigde Staten.

De uitgifte, uitoefening of verkoop van effecten in het kader van de aanbieding is onderworpen aan specifieke wettelijke of reglementaire beperkingen in bepaalde landen. SOLVAC aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid indien deze beperkingen door eender wie zouden worden overtreden.

De informatie in dit document vormt geen en maakt geen deel uit van een aanbod tot verkoop of uitnodiging tot het doen van een aanbod, en er zal geen verkoop plaatsvinden van effecten waarnaar in dit document wordt verwezen in landen waar een dergelijk aanbod dergelijk aanbod, uitnodiging tot het doen van een aanbod of verkoop in strijd zouden zijn met de wet. De verspreiding van dit document kan beperkt zijn door de wet of reglementering die in sommige landen van toepassing is. Daarom moeten personen die dit document in hun bezit krijgen zich informeren over deze restricties en moeten zij zich aan deze restricties houden.

SOLVAC heeft niet de intentie om het openbaar aanbod van effecten toe te staan in Lidstaten van de Europese Economische Ruimte met uitzondering van Belgie en Frankrijk. Met betrekking tot elke Lidstaat van de Europese Economische Ruimte, buiten Belgie en Frankrijk, die de Prospectusrichtlijn omgezet heeft (elk een << Relevante Lidstaat >>), zal er geen actie worden ondernomen om een openbaar aanbod van effecten te doen die de publicatie van een prospectus in een Relevante Lidstaat vereist, en werd er geen enkele dergelijke actie ondernomen in een Relevante Lidstaat. Als gevolg daarvan kunnen de effecten in de Relevante Lidstaten enkel worden aangeboden aan (a) een rechtspersoon die een gekwalificeerde belegger is zoals gedefinieerd in Artikel 2(1)(e) van de Prospectusrichtlijn; (b) aan minder dan 150 natuurlijke personen of rechtspersonen, die geen gekwalificeerde beleggers zijn, per Lidstaat of (c) in alle andere omstandigheden die niet de publicatie door SOLVAC vereist van een prospectus overeenkomstig Artikel 3 van de Prospectusrichtlijn. Voor de toepassing van deze paragraaf, betekent de uitdrukking << openbaar aanbod van effecten >> een in om het even welke vorm en met om het even welk middel gerichte mededeling waarin voldoende informatie over de voorwaarden van de aanbieding en de aangeboden effecten wordt verstrekt om een belegger in staat te stellen tot aankoop van of inschrijving op deze effecten te besluiten, zoals dit kan varieren in een Lidstaat naargelang van de manier waarop de Prospectusrichtlijn in deze Lidstaat in nationaal recht werd omgezet.

Deze mededeling is enkel gericht aan (i) personen die zich buiten het Verenigd Koninkrijk bevinden of (ii) binnen het Verenigd Koninkrijk, personen met professionele ervaring in beleggingszaken die vallen onder Artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion), Order 2005, zoals gewijzigd (<< het Order >>), en << high net worth entities >>, en andere personen aan wie ze op andere wijze wettig kan worden verspreid, binnen de bepalingen van Artikel 49(2) van het Order (naar al deze personen samen wordt verwezen als << Relevante Personen >>). Elke belegging of elke beleggingsactiviteit waarnaar in deze mededeling wordt verwezen is slechts toegankelijk voor en zal slecht uitgevoerd worden met Relevante Personen. Elke persoon die geen Relevante Persoon is, kan niet handelen op basis van of zich verlaten op dit document of de inhoud ervan.

100 % inschrijving Dec 18, 2015

HUG#1974847 Solvac SA

Solvac SARue du Prince Albert 33, 1050 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 509 63 09 * F. +32 (0)2 509 72 40