4-Freedom BV winnaar 2015 in commercieel vastgoedbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20151218 -- 4-Freedom BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de commercieel vastgoedbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een sterke positionering en een excellente reputatie. ‘Het bedrijf heeft enorme kennis en ervaring op het gebied van vastgoed. 4-Freedom weet haar vakkennis uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij hoog scoort op klanttevredenheid.’

4-Freedom BV begeleidt particuliere investeerders bij het aankopen van beleggingspanden. Ze is expert op het gebied van woningbeleggingen, appartementen (etageverhuur) en studentenhuizen (kamerverhuur). 4-Freedom vindt niet alleen de juiste panden, maar neemt tevens het doorlopende beheer ervan op zich en adviseert tegelijk over gemeentelijke vergunningen en regelgeving. Ook voor (tijdelijke) verhuur van de eigen woning kan men bij 4-Freedom terecht. De onderneming is opgericht in 2005 en later ondergebracht in twee BV’s. Dit jaar werd het 10-jarig jubileum gevierd. 4-Freedom is gevestigd in Utrecht en is vooral actief in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen, Arnhem, Rotterdam, Delft, Leiden, Den Haag, Groningen en Leeuwarden.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in 4-Freedom BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij 4-Freedom, want zij is continu bezig haar diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van haar klanten.’

Succesvol businessmodel
De jury prijst met name het businessmodel dat ten grondslag ligt aan haar succes. ‘4-Freedom is door eigenaar/directeur Wijnand Groenen opgericht in 2005 vanuit het idee dingen anders te willen doen. De zoektocht en de hang naar vrijheid resulteerde in een onderneming die nu vol in de expansiefase zit. Zij hanteert een businessmodel dat, mits goed uitgevoerd en procesmatig onder controle, zeer succesvol blijkt: 4-Freedom brengt particuliere investeerders direct in contact met onroerend goed. De investeerder belegt dus in een concreet pand in plaats van in aandelen van een projectontwikkelaar. 4-Freedom regelt ervoor en erna alle zaken, zoals contracten, verbouw of renovatie, verhuur, onderhoud, gas-water-licht, facturering, etc. en ontvangt hiervoor een percentage. De investeerder is eigenaar van het onroerend goed, maar de bewoner ziet alleen 4-Freedom. De investeerder wordt volledig ontzorgd’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Op dit moment is er geen landelijke partij die haar unieke dienstverlening kan aanbieden. Wel enkele versnipperde of lokale aanbieders. Vreemd maar waar, aldus de Nominatiecommissie. ‘4-Freedom is in dit gat gesprongen en is nu vanuit 4 vestigingen in 10 steden vertegenwoordigd. Alles is er nu op gericht de ambitie waar te maken. Daarbij draait het om uitgekiende processen, het vinden van panden en van investeerders. 4-Freedom is een betrouwbare dienstverlener die haar concept waarmaakt met kwaliteit en passie!’

Meer informatie: http://www.4-freedom.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

 De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.