Studenten kiezen anticonceptie en fysio boven lage premie


UTRECHT, 20151218 -- Ruim 60 procent van alle verzekerden bij Studenten Goed Verzekerd kiest voor de aanvullende verzekering van € 5,50 per maand. Hiermee hebben de studenten ook gelijk de gratis extra aanvullende dekking. Naast de vergoeding van de anticonceptie en fysiotherapie wordt niet alleen spoedeisende hulp, maar ook niet-spoedeisende hulp in het buitenland vergoed tegen de kostprijs. Studenten vinden zekerheid op zorg dus belangrijker dan een lage premie.

Eén op de vier aanvullende tandartsverzekering
Ongeveer één op de vier verzekerden bij Studenten Goed Verzekerd kiest voor een aanvullende tandartsverzekering van € 11,03 per maand. Hierbij krijgen ze consulten, mondhygiëne, vullingen en kiezen trekken volledig vergoed. Het is opvallend dat studenten toch kiezen voor een extra dekking in plaats van de laagst mogelijk premie.

Een stijging van 22,2 procent aantal verzekerden
Vorig jaar is het aantal verzekerden toegenomen van 68.428 verzekerden naar 83.590 verzekerden. Dit is een stijging geweest van 22,2 procent. Vanaf 18-jarige leeftijd moeten jongeren zelf een zorgverzekering gaan afsluiten. Veel van deze jongeren kiezen ervoor om zich bij Studenten Goed Verzekerd aan te sluiten. In de maand dat je 18 wordt kan je een verzekering afsluiten bij Studenten Goed Verzekerd.