Waalwijker met mes moet nog 19 dagen zitten


Waalwijker met mes moet nog 19 dagen zitten

Laatste update:
19-12-2015 | 10:26

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Waalwijk - De politie heeft vrijdag 18 december 2015 omstreeks 23.55 uur, in een anti kraakpand aan het Vredesplein een 32-jarige Waalwijker aangehouden omdat hij nog twee vonnissen had openstaan voor respectievelijk 12 dagen hechtenis of 817 euro boete en 7 dagen gijzeling.

De agenten hadden het schoolgebouw afgezet omdat van de Waalwijker bekend is dat hij snel op de vlucht slaat. Dat bleek een goede zet te zijn. De vonnisklant probeerde via een raam aan de achterzijde te vluchten. Toen er gedreigd werd pepperspray in te zetten gaf hij zijn vlucht op.







Mes

Tijdens het onderzoek aan de kleding bleek dat hij in de binnenzak van zijn jas een mes had. Het beek te gaan om een mes met twee snijkanten en een stootplaat. Het bezit hiervan is strafbaar conform de Wet Wapens en Munitie. Hij krijgt daarom voor het wapenbezit een proces-verbaal. Hij is
overgebracht naar een cellencomplex.







Advies

De politie raadt eenieder met openstaande geldboetes aan om deze zo snel mogelijk te voldoen, hiermee wordt een eventuele arrestatie rond de feestdagen voorkomen.