Brandweer brengt tiental bewoners in veiligheid tijdens kelderbrand


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brandweer brengt tiental bewoners in veiligheid tijdens kelderbrand

19 december 2015 - Den Haag

Vanmiddag is rond een uur brand ontstaan in de kelder van een portiekflat aan De Dreef. Een van de bewoners is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De regionale alarmcentrale ontving vanmiddag verschillende meldingen van bewoners en omwonenden over brand en rookontwikkeling in de portiekflat. Uit informatie van de bewoners bleek tevens dat het een aantal bewoners, door de hevige rook in het portiek, niet lukte om hun woningen te
ontvluchten.

Hierop hebben medewerkers van de alamcentrale direct opgeschaald en meerdere brandweereenheden gealarmeerd.

De brandweer is vervolgens direct gestart met het in veiligheid brengen van de bewoners. Zij zijn met een hoogwerker vanaf hun balkons en met behulp van vluchtmaskers via het portiek in veiligheid gebracht. Tegelijkertijd heeft de brandweer de brand in de kelder geblust.

Een tiental bewoners is ter plaatse door personeel van de ambulancedienst onderzocht en later onder begeleiding van medewerkers van de gemeente opgevangen in een HTM-bus. Een kind moest voor nader onderzoek/behandeling naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft het portiek en de woningen vervolgens geventileerd. In de loop van de middag zal, afhankelijk van de ernst van de rook- en roetschade, duidelijk worden of de bewoners terug kunnen naar hun woningen of dat elders opvang geregeld moet worden.

De politie stelt nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.



Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.


Meldtijd
13:08
Ingezet personeel
18
Ingezette voertuigen
7

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Berry Wasmus
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]