Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Geraets


Publicatiedatum: 19 december 2015
19 december 2015

Ria en Frits spannen zich vanaf 1997 in voor Steunpunt De Jaguar en ontvangen daarvoor een Koninklijke onderscheiding.

Mevrouw Jannie Visscher, loco-burgemeester, reikte op zaterdag 19 december 2015 Koninklijke onderscheidingen uit aan het echtpaar Geraets-van Elst.

Verdiensten

Ria en Frits spannen zich vanaf 1997 in voor Steunpunt De Jaguar*. Het echtpaar Geraets steekt wekelijks veel tijd in het vrijwilligerswerk (20-30 uren), dat bestaat uit het bezoeken van zieke leden, maar vooral het ondersteunen van de heer Bakkers, sociaal beheerder (enige betaalde
beroepskracht) van De Jaguar. De aangesloten senioren kunnen een beroep doen op Ria en Frits voor diverse hand- en spandiensten. Ze helpen de heer Bakkers bij het dagelijks beheer (doen van boodschappen, klussen, folders verspreiden, draaien van bardiensten). Bij afwezigheid van de beheerder
(ziekte, vakantie) treden Ria en Frits als zijn vervangers op.

Ria en Frits zijn de drijvende krachten achter de wekelijkse kienmiddag en de maandelijkse eetgroep. Elke vrijdagmiddag koken vijf vrijwilligers, waaronder Frits Geraets, voor een tiental kwetsbare ouderen. Voor een klein prijsje kunnen zij dan van een gezellig driegangendiner genieten.

Het echtpaar Geraets verzorgt verder ieder jaar seizoens-evenementen zoals Kerstdiner, Paaslunch en mosselavond. Ze doen alle boodschappen, koken mee en helpen in de bediening. De jaarlijkse busreis wordt ook door Ria en Frits geregeld. Ze gaan zelf mee om de ouderen te begeleiden.

Ook voor de bewoners van de Tivolihof (seniorenwoningen) staat het echtpaar vanaf 1997 altijd klaar. Zij verrichten kleine reparaties, begeleiden senioren naar de huisarts/ziekenhuis of bieden een luisterend oor.

* Steunpunt De Jaguar: dit is een ontmoetingsgelegenheid voor 55 plussers. Zij kunnen er terecht voor een kopje koffie en een praatje, maar ook voor activiteiten als kienen, therapeutische gym, sjoelen, kaarten, handwerken, biljarten enz. Tweemaal per week is er iemand voor bloedprikken en
zijn er vertegenwoordigers van Zuidzorg en Lumens om vragen over bijvoorbeeld hulpverlening te beantwoorden. Daarnaast worden jaarlijks bijzondere activiteiten georganiseerd (busreis, mosselavond, Kerstdiner, Paasbrunch). Zo'n 117 senioren maken van het Steunpunt gebruik.