Vorstelijk dineren in een historisch restauratierijtuig Spoorwegmuseum


UTRECHT, 20151215 -- Op 19 december opent Het Spoorwegmuseum de deuren voor het jaarlijkse familie-evenement Winter Station. Van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 kunnen bezoekers genieten van een prachtig winters aangekleed museum met volop vermaak: schaatsen, muziek, kinderactiviteiten, een antieke carrousel, kampvuurtjes en heel veel lekker eten. Op de draaischijf staat het restauratierijtuig van Wagon Lits, bezoekers kunnen in dit luxe rijtuig genieten van een heerlijke culinaire stamppot.

Restauratierijtuig Wagon Lits
De Compagnie Internationale des Wagons-Lits bood luxe treinreizen door heel Europa aan. De WR (Wagon Restaurant) 4249, gebouwd in 1943, maakte hier onderdeel van uit. Het rijtuig rijdt onder andere mee op de Holland-Scandinavië Express, tussen Hoek van Holland en Hannover. Ook rijden dit soort rijtuigen in de Noord-Express, die Parijs verbindt met Sint-Petersburg. Tijdens Winter Station kunnen bezoekers zich warmen aan de romantiek van de vorige eeuw en dineren in dit luxerijtuig.  Geserveerd worden heerlijke culinaire stamppotten. In het naastgelegen Strikkershuis worden poffertjes gebakken en op het sfeervol verlichte plein worden kastanjes geroosterd.

Programma Winter Station
Winter Station staat al jaren bekend als ideaal familie-uitje in de kerstvakantie. De prachtige aankleding, de geur van poffertjes en de vrolijke muziek van huisband The Busquito’s zorgen voor een unieke sfeer tussen de historische treinen van het museum. Nieuw dit jaar zijn de avondopenstellingen tot 20.00 uur. In de donkere avonduren komt de wintersfeer tot zijn hoogtepunt met sfeervolle lichteffecten op de ijsbaan, een DJ in de grote hal en een speciale winterbarbecue. De rondleiders verzorgen gratis rondleidingen over het donkere buitenterrein van het museum, een kans om het museum eens van een heel andere kant te zien. In de Koninklijke Wachtkamer kun je tijdens een bijzondere etiquetteles leren wat de juiste tafelmanieren zijn. In de grote hal kunnen kinderen eindeloos rondjes draaien in de antieke carrousel.

Winter Station in Het Spoorwegmuseum
In de kerstvakantie van 19 december t/m 3 januari. Op 1 januari gesloten. Openingstijden: 10.00 – 20.00 uur (24, 25, 26, 31 december en 3 januari 10 - 17 uur) Entree: €16,00 (>4 jaar), Museumkaart gratis