Gezelligheid voor jong en oud in de kerstvakantie

Publicatiedatum: 19-12-2015

Museum in Wintersfeer in Museum Klok & Peel

Dit jaar weer geen witte Kerst? Natuurlijk wel. Waar een wil is, is een weg. In Museum Klok & Peel zijn diverse winterse taferelen te bewonderen. Daarnaast is er een spoorweg. Een spoorweg met trein dwars door prachtige landschappen. En niet een spoor met een trein, maar tal van treinen. De Oranjerie van het museum staat er bol van.

Een Eldorado voor liefhebbers van modeltreinen. En dat is nog maar een van de attracties tijdens het evenement Museum in Wintersfeer in de komende kerstvakantie. Met dat evenement wordt museum Klok & Peel van 26 december tot en met 3 januari weer een ideaal uitje voor gezinnen en voor grootouders met kleinkinderen.

Men kan er in die periode dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur terecht voor een gezellig dagje. Het museum is aangekleed met diverse winterse taferelen en dagelijks vinden er activiteiten plaats voor jong en oud.

Zoals dus in de Oranjerie, die door Modelspoorclub Helmond wordt omgevormd tot een wereld vol modeltreinen. Ze komen er in soorten en maten. Bekijk o.a. een waterlift voor treinen, een turfstrooisel fabriek en een winterlandschap met treinen. Enkele banen zijn speciaal voor kinderen. Ze kunnen er zowaar een machinistendiploma behalen!

De tweede bijzondere attractie van Museum in Wintersfeer is de nieuwe langlopende tentoonstelling van schilderijen van de belangrijke Belgische beiaardier, toondichter en kunstenaar Jef Rottiers (1904-1985). Onder de titel 'De wereld van Jef Rottiers rondom de Tuin der Lusten' toont Klok en Peel nauwgezette replica's van wereldberoemde meesterwerken van onder andere Jeroen Bosch, Pieter Breugel de Oude en Peter Paul Rubens. Die replica's zijn van zichzelf museaal. Uiteraard wordt ook maker Jef Rottiers in het zonnetje gezet. Een interessante expositie, ook voor kinderen!

Activiteiten

Die kunnen verder kaarsjes komen gieten en kiekeboe poppetjes of kettinkjes maken.

Heel bijzonder is ook de klankschaal voor kinderen. Wanneer je er geluid mee maakt, gaat het water op een bijzondere manier dansen.

In de kerstvakantie zijn er ook live optredens in het museum. Op 26 december geeft beiaardier Koen van Assche een concert op zijn reizende beiaard. 27 december verzorgt het blaasensemble Chapieter de muziek en op 29 december musiceert het blokfluit ensemble Misto.

Dagelijks zijn er gratis rondleidingen om 13:30 uur en 15:00 uur door de collecties Klok & Peel. De gids vertelt hierbij o.a. over het ontstaan van de Peel of demonstreert het luiden van een klok. In het museumcafe zijn 'winterse' consumpties te verkrijgen: warme chocomel met slagroom, erwtensoep en Gluehwein.

2e Kerstdag en oudejaarsdag

Het museum zal zoals gewoonlijk ook op 2e kerstdag en 31 december geopend zijn. Op 31 december is het museum geopend tot 16.00. Op 25 december en 1 januari is het museum gesloten.

Speciale aanbieding: gezins- of seniorenpas voor 25 euro. Hiermee kunnen ouders of grootouders samen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot het eind van 2016 onbeperkt bezoeken! Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat 23 te Asten.