Vuurwerkafval verzamelen


Vuurwerkafval verzamelen

Nog even en dan is het 2016. Traditiegetrouw luiden we het nieuwe jaar in met het afsteken van vuurwerk. Het is belangrijk dat we dit veilig doen. Gebruik altijd een aansteeklont, zet een vuurwerkbril op, let bij het afsteken op anderen en houd voldoende afstand.

Na het afsteken is het belangrijk dat afval van vuurwerk zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Resten van vuurwerk kunnen leiden dot onveilige situaties. Ruim dus op 1 januari eigen vuurwerkafval op!

Doet u mee?

Hoe eerder de straat schoon is, hoe eerder de kinderen weer veilig kunnen spelen. Wij vragen hiervoor ieders medewerking. Meedoen is eenvoudg:

1. Veeg en flinke hoop vuurwerkresten bijeen en doe dit in de speciale ROVA vuurwerkzak of een gewone grote vuiniszak. De ROVA vuurwerkzakken zij verstrekt op de vuurwerkverkooppunten.
2. Breng deze volle zak(ken) op zaterdag 2 januari tussen 13.00 en 15.00 uur naar de ingang van het stadhuis aan Markt 1.
3. Ontvang de beste wensen voor het nieuwe jaar en als blijk van waardering EUR 1 per volle zak vuurwerkresten. Uiteraard staan koffie en limonade klaar!

Maatregelen in Hattem

Vuurwerk afsteken mag alleen op oudjaarsdag van 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. In de laatste dagen van december worden de prullenbakken in de binnenstad verwijderd en begin januari weer teruggehangen. Op nieuwjaarsdag rijdt er een veegwagen om de binnenstad en de schoolpleinen schoon
te vegen.

YouTube

RTV Hattem heeft hier over met wethouder Jan van der Heeden een informatief spotje opgenomen. Dit spotje is binnenkort te zien op TV Hattem en via het YouTube kanaal van de Gemeente.