Politie zoekt getuigen straatroof


Politie zoekt getuigen straatroof

Laatste update:
23-12-2015 | 11:20

Koog aan de Zaan - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die op dinsdagavond plaatsvond op de Molenwerf in Koog aan de Zaan. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Belt u liever anoniem, bel dan 0800-7000.

Omstreeks 21.30 uur zaten vier jongeren (drie jongens en een meisje van 15 en 16 jaar oud uit Zaandijk en Zaandam) te `chillen' bij een school aan de Molenwerf toen er plotseling een jongen op hen af kwam lopen. De jongen vroeg in eerste instantie om een sigaret, maar even later pakte hij een
mes waarmee hij de jongeren bedreigde. Nadat er nog een tweede verdachte bij was gekomen werden twee GSM's afgepakt. Ook werden er twee scooters gestolen. Hierop gingen de verdachten er vandoor.



Bij de straatroof liep niemand letsel op.



De gestolen scooters werden woensdagmorgen teruggevonden in Krommenie. De politie startte een onderzoek in de omgeving. Hierbij werden een helikopter en politiehonden ingezet. De verdachten werden niet gevonden.



De verdachten waren een licht getinte jongen van ongeveer 16 jaar, met een lengte van1.90 meter en een slank postuur. Hij droeg een zwart trainingspak met dunne witte rand langs de broek. Hij was gewapend met een slagwapen. De andere dader was een donker getinte jongen, van 16 a 17 jaar oud
met een slank postuur. Hij droeg een zwart vest met capuchon met witte touwtjes, zwarte broek en zwarte schoenen. Hij had een grijs tasje bij zich met zwarte symbolen. Hij was gewapend met een mes.



2015304723