Cao-resultaat voor doe-het-zelfwinkels | CNV Dienstenbond


CNV Dienstenbond heeft een cao-resultaat bereikt met de werkgevers uit de Doe-het-zelfbranche. Wij leggen het bod van werkgevers nu ter stemming aan de leden voor.

De cao-onderhandelingen in de doe-het-zelfbranche zijn moeizaam verlopen. De vorige cao is halverwege 2013 geeindigd. Uiteindelijk hebben werkgevers een eindbod gedaan aan CNV Dienstenbond. Op hoofdlijnen houdt het eindbod in:

Looptijd

* De nieuwe cao gaat in op 1 januari 2016 en heeft een looptijd tot 1 mei 2017.
* Voor de cao wordt algemeenverbindend-verklaring aangevraagd.

Loonaanpassingen

* Met ingang van 1 februari 2016 zullen de lonen worden verhoogd met 1,25%.*
* In februari 2016 zal er een eenmalige uitkering plaatsvinden van 0,6% over 12 x het vaste maandsalaris van januari 2016.*
* Per 1 juli 2016 zal een structurele loonsverhoging worden toegekend van 0,5%.
* Per 1 februari 2017 zal een structurele loonsverhoging worden toegekend van 1,25%.
* De loonsverhogingen vinden plaats over de feitelijke lonen en over de schaallonen.

* Deze aanpassingen gelden niet voor werkgevers die in januari 2015, vooruitlopend op een nieuw cao-akkoord, aantoonbaar een algemene loonsverhoging van 1,25% hebben toegekend.

Hier vindt u de volledige tekst van het eindbod.

Wat vindt CNV Dienstenbond van het eindbod?

Een eindbod betekend dat werkgevers niet meer verder willen onderhandelen. CNV Dienstenbond mist in het eindbod kwalitatieve afspraken die wel in onze voorstellenbrief stonden. Daarnaast hadden wij liever gezien dat de eerder vrijwillig door sommige werkgevers gegeven loonsverhoging niet
verrekend zou worden.
Aan de andere kant, als we dit eindbod accepteren dan ligt er voor het komende jaar wel een cao met loonsverhoging en uiteraard de overige zaken die in de cao geregeld zijn. Wij leggen het eindbod daarom neutraal aan u voor.

Stemmen

U kunt stemmen tot en met 5 januari 2016. Het heeft onze voorkeur als u per e-mail stemt: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl Uiteraard kunt u ook stemmen via het bijgevoegde stemformulier. Vermeld daarbij alstublieft uw n.a.w.-gegevens en uw lidmaatschapsnummer.

Reacties, vragen, opmerkingen?

Neem contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo tel 023 5670 615
Of per e-mail: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl.

Terug