JGZ West-Veluwe onder **n dak


Met ingang van 1 januari 2016 draagt Icare Jeugdgezondheidszorg (JGZ) de zorg voor de 0 tot 4-jarigen in de gemeenten Wageningen, Ede, Barneveld en Scherpenzeel over aan de GGD van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.

De integrale jeugdgezondheidszorg 0 tot 18 jaar wordt door gemeenten op verschillende manieren vormgegeven. De vier gemeenten in West-Veluwe kiezen ervoor om de jeugdgezondheidszorg bij een organisatie onder te brengen om de doorlopende lijn in de zorg voor kinderen en gezinnen te waarborgen.
De jeugdgezondheidszorg voor jongeren van 4 tot 18 jaar is al onderdeel van GGD Gelderland-Midden. Door de regie en cooerdinatie bij een organisatie neer te leggen verwachten gemeenten dat de kwaliteit van de zorg voor kinderen en jeugd nog verder verbetert.

Zelfde consultatiebureaus, zelfde professionals

Voor de ouders en verzorgers van 0 tot 4-jarigen verandert vrijwel niets. Met de jeugdgezondheidszorgtaken, draagt Icare JGZ ook het personeel over aan GGD Gelderland-Midden. Dit betekent dat ouders en verzorgers gewoon terecht kunnen bij de vertrouwde consultatiebureaulocaties en dezelfde
JGZ-professionals.

Meer informatie: www.vggm.nl/consultatiebureau