Politie treft meerdere hennepkwekerijen aan in Leidse regio


Politie treft meerdere hennepkwekerijen aan in Leidse regio

Laatste update:
23-12-2015 | 12:31

Leiden - De politie trof dinsdag 22 december meerdere hennepkwekerijen aan in woningen in de omgeving Leiden. Hierbij werd een verdachte aangehouden.

Agenten troffen in een woning aan de Boerhaavelaan een hennepkwekerij met 500 planten aan. Ook werd er in deze woning illegaal stroom afgetapt. De politie kwam deze kwekerij op het spoor nadat zaterdag 19 december aan de Titus Brandsmalaan in Leiden een bestelbus werd aangetroffen met daarin
enkele kilo's henneptoppen. Een 16-jarige jongen uit Leiden werd direct ter plaatse aangehouden en een 20-jarige man uit Oegstgeest meldde zich later die avond aan het bureau.

Leiderdorp

In een garagebox aan de Klaprooskamp werden na anonieme meldingen 226 hennepstekken aangetroffen.

Noordwijkerhout

In een woning aan de Absveen werd een henneptent met daarin 60 planten aangetroffen. Onderzoek toonde aan dat er meerdere oogsten waren geweest.

Warmond

Ook in een woning aan de Ganzenwei was het raak. Hier werden 200 planten aangetroffen. Een 38-jarige Warmonder kon in de woning worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ook werd er 1400,- euro in beslag genomen.

De kwekerijen en de in beslag genomen hennep zijn inmiddels vernietigd.

Hennepkwekerijen

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding
anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.