Hout uit bosje Dorpzicht verkocht als brandhout


23 december 2015 - Nieuwsartikel

Het hout van het bosje in Dorpzicht, dat in november werd gekapt, is afgelopen zaterdag verkocht aan geinteresseerden bij de schuur van de Witteblom aan de Hollandse weg in De Cocksdorp. De verkoop is door de provincie uitbesteed aan De Slufter beheer en onderhoud.

Staatbosbeheer begeleidt de werkzaamheden voor de provincie. De opbrengst van het hout wordt gebruikt voor de inrichting van Dorpzicht.

Het bosje is in november gekapt om het gebied geschikt te maken voor weidevogels. Als het bosje zou blijven staan, voelen weidevogels zich in een grote cirkel rondom het bosje niet veilig genoeg om te broeden. Dit vanwege het gevaar dat roofvogels hun eieren opeten.

Kijk voor meer informatie over de inrichtingsmaatregelen in het artikel Eerste maatregelen inrichting natuurgebied Dorpzicht op Texel.

Natuurontwikkeling Texel

De inrichting van Dorpzicht maakt onderdeel uit van het programma natuurontwikkeling Texel, waarmee de natuur en recreatiemogelijkheden op Texel worden versterkt. Het is een van de projecten waarmee de provincie samen met haar partners zorgt voor het groen op de kaart in Noord-Holland Noord.

De opbrengst van de houtverkoop wordt gebruikt voor de inrichting van het gebied

De opbrengst van de houtverkoop wordt gebruikt voor de inrichting van het gebied

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel