Nieuws over de gewijzigde afvalinzameling


23/12

Nieuws over de gewijzigde afvalinzameling

De gemeente moet bij ieder huishouden de huishoudelijke afvalstoffen inzamelen. Daarom vraagt de gemeente aan ieder huishouden het vast recht van EUR 100,-- per jaar. Uit dit vast recht worden o.a. de kosten van het rondgaan van de vuilnisauto betaald.

ROVA-App

Op de website van ROVA, www.rova.nl/afvalkalender kunt u de gratis ROVA-App voor iOS en Android downloaden. Zo heeft u overal de informatie over de afvalinzameling bij uw woonadres, het laten ophalen van grof huisvuil, grof tuinafval en de inzameling van klein chemisch afval bij de hand. Ook
kunt u via deze App plastic zakken voor de inzameling van plastic, drankkartons en metalen verpakkingen bestellen.

Afvalkalender / inzameldagen

Een van de zaken die kunnen veranderen zijn de inzameldagen. U was gewend dat de gemeente ieder jaar de zogenaamde afvalstoffenkalender huis-aan-huis bezorgt. Dit wordt per 1 januari 2016 anders. U kunt de afvalkalender raadplegen op de website van ROVA www.rova.nl.

Wilt u liever een papieren exemplaar van de afvalstoffenkalender? Bel dan even naar 038-4273777 en dan krijgt u een exemplaar thuis gestuurd.

Plastic zakken voor drankkartons, plastic en metalen verpakkingen (PMD)

ROVA zorgt er voor dat u nog deze maand plastic zakken voor het aanbieden van PMD afval krijgt thuis bezorgd. Heeft u deze op dan kunt u ROVA bellen voor nieuwe zakken, die dan weer bij u thuis worden bezorgd. Aan deze verstrekking zijn geen extra kosten verbonden, die zijn reeds in de
afvalstoffenheffing opgenomen. Voor de plastic zakken kunt u bellen met ROVA, tel. nummer: 038-4273777. De gemeente beseft, dat de inzameling van dit afval in plastic zakken niet ideaal is. Er wordt daarom nagedacht over de mogelijkheid van invoering van een derde container.

Omwisselmogelijkheid grijze container

U heeft inmiddels een nieuwe grijze container gekregen. Deze heeft een inhoud van 140 of 240 liter, afhankelijk van uw keuze. Het kan zijn dat u achteraf gezien een verkeerde keuze heeft gemaakt wat betreft de inhoud van uw container. Geen probleem ! Begin volgend jaar komt er een
omwisselmogelijkheid. Aan deze omwisseling zijn geen kosten verbonden. U wordt t.z.t. geinformeerd.

Omwisseling groene container

In de loop van 2016 gaat ROVA ook de groene container omwisselen voor een nieuwe. U kunt dan weer kiezen uit een container met een inhoud van 140 of 240 liter. U krijgt hier een brief over.

Informatiepunt:

Wij hebben met ROVA afgesproken, dat alle vragen over de inzameling in principe bij ROVA gesteld worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klanten Contact Centrum van ROVA, tel. 038-4273777.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------