Filmvertoning Making Mandela

Persbericht

Den Haag, 14 december 2015

Filmvertoning MAKING MANDELA

Op woensdag 23 december 2015 vertoont het Haags Historisch Museum de film MAKING MANDELA van Paul Kramer. De film volgt kunstenaar Arie Schippers gedurende de twee jaar waarin hij werkte aan een beeld van Nelson Mandela.

Over MAKING MANDELA

Eind 2010 vraagt de Stichting Standbeeld Nelson Mandela aan de kunstenaar Arie Schippers om een gelijkend, 3,5 meter hoog beeld van Nelson Mandela te maken. Arie Schippers kiest een historisch moment voor het beeld, namelijk 11 februari 1990, wanneer Mandela na een gevangenschap van 27 jaar op Robbeneiland zijn vrijheid tegemoet loopt. Het monument heet dan ook: Long Walk to Freedom.

De film van Paul Kramer toont de precisie en de volharding waarmee Arie bijna twee jaar aan het beeld werkt. Hij volgt alle stappen van het ontstaansproces, van de schetsen van Mandela's hoofd, de kleine versie van purschuim, het vergroten van het beeld, het spectaculaire gieten van het brons tot aan de onthulling door aartsbisschop Desmond Tutu.

Praktische informatie

· Woensdag 23 december, 14.00 uur

· Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, Den Haag.

· Toegang: gratis (exclusief museumentree. Museumkaart geldig).

· Aanmelden: activiteiten@haagshistorischmuseum.nl of 070 - 31 2 30 65.

Nelson Mandela is één van de tien helden die worden belicht in de tentoonstelling Held op Sokkel. De tentoonstelling is nog tot en met 24 januari 2016 te bezoeken in het Haags Historisch Museum.