Interne Solvency II model van Ageas goedgekeurd door de NBB

De Nationale Bank van Belgie (NBB) heeft het partiele interne model voor Niet-Leven van Ageas goedgekeurd, bedoeld om de solvabiliteitskapitaalvereiste volgens de richtlijn Solvency II, die vanaf 1 januari 2016 van kracht wordt, nauwkeuriger te berekenen.

Op de Investor Day, die op 28 september 2015 in Londen werd georganiseerd, gaf Ageas een actuele stand van zaken over de invoering van de Solvency II-reglementering, en werden het in ontwikkeling zijnde Interne Model voor Niet-Leven en bepaalde schattingen gepresenteerd. Ageas kan inmiddels met genoegen aankondigen dat het van de NBB de formele goedkeuring heeft verkregen.

De Solvency II cijfers voor het volledige jaar 2015 zullen worden meegedeeld op 17 februari 2016, bij de publicatie van de jaarcijfers voor het jaar 2015.

Ageas is een internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Ageas behoort tot de 20 grootste verzekeraars van Europa en richt zich op Europa en Azie, de twee werelddelen die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. De verzekeringsactiviteiten zijn verdeeld over vier segmenten: Belgie, het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azie. De activiteiten werken zowel met volledig eigen dochtermaatschappijen als met partnerships met sterke financiele instellingen en belangrijke distributeurs in de hele wereld. Ageas onderhoudt stevige partnerships in Belgie, het VK, Luxemburg, Italie, Portugal, Turkije, China, Maleisie, India, Thailand, de Filipijnen en Vietnam, en heeft dochtermaatschappijen in Frankrijk, Portugal, Hongkong en het VK. In Belgie is Ageas via AG Insurance marktleider in individuele levensverzekeringen en employee benefits, en een topspeler in Niet-Leven. In het VK bezet Ageas de derde plaats inzake aantal verzekerde wagens en heeft het een sterke aanwezigheid in de groeiende markt van 50-plussers. Ageas telt meer dan 13.000 medewerkers in de geconsolideerde entiteiten en meer dan 30.000 in de niet-geconsolideerde partnerships en bereikte in 2014 een jaarlijks premie-inkomen van bijna 26 miljard euro.

pdf versie van het persbericht Dec 23, 2015

HUG#1975469 Ageas