Breaking Barriers: inspiratie voor financiele sector

woensdag 23 december 2015 06:24

Dit is een origineel bericht van NODE I B.V.

De Nederlandse financiele sector en belangrijke fintech startups ontmoeten elkaar op 10 februari 2016 in Amsterdam om een nieuwe toekomstvisie voor de financiele industrie te bespreken. Ruim 500 professionals, werkzaam bij banken, verzekeraars, financiele instituten, startups, communities en de overheid, laten zich die dag inspireren door prominente sprekers als Eric Ries, Bindi Karia, Kajsa Ollongren en Nick Jue.

Dat de gasten uitgedaagd zullen worden, staat nu al vast. Het thema van het event is 'Breaking Barriers'. Wat zijn de barrieres in het Nederlandse financiele ecosysteem? Hoe kan het fintech ecosysteem meer en beter samenwerken om die barrieres weg te nemen? Hoe kan Nederland een toppositie behouden in de financiele wereld, die drastisch verandert door wetgeving, nieuwe verwachtingen bij klanten en snelle technologische ontwikkelingen?

Programma

Een belangrijk onderdeel van het programma op 10 februari is de keynote speech van Eric Ries. Deze invloedrijke Amerikaanse blogger en ondernemer geldt als de pionier van de zogeheten Lean Startup beweging. Ries geeft zijn visie op de rol van innovatief leiderschap in fintech. Bindi Karia, een van de oprichters van NewCo en voormalig vice-president van de Silicon Valley Bank in Londen, zal het Nederlandse fintech ecosysteem in een Europese en mondiale context plaatsen. De Amsterdamse wethouder Kajsa Ollengren zal het Nederlandse vestigingsklimaat voor fintechs bespreken en Nick Jue, CEO van ING Nederland, vertelt hoe je bij een bank innovatie kunt 'organiseren'.

Innovatie-experts Yuri van Geest (Singularity University), Don Ginsel (Holland Fintech) en Patrick de Zeeuw (Startup Bootcamp) zullen inzoomen op de onderwerpen exponentiele technologie, het bevorderen van innovatie in fintech in Nederland en corporate startup samenwerking.

Het programma bestaat daarnaast uit rondetafelsessies waar de bezoekers relevante thema's verder kunnen uitdiepen. Fintech startups kunnen tijdens de startup marketplace en panelsessies hun startup presenteren en krijgen feedback van onder anderen Eric Ries.

Partners

Het event is een initiatief van ING en wordt georganiseerd door Live on Demand. Partners van het event zijn onder meer Nationale Nederlanden, Holland Fintech, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Rockstart Accelerator, StartupAmsterdam, de Universiteit van Amsterdam, Bitcoin Embassy NL, StartupJuncture, Hackers and Founders en het Amsterdam Centre for Entrepreneurship.

*

*

*

*