Door parkeerproblematiek opgesloten in huis

23 december 2015

Het CDA Den Haag trekt bij de gemeente aan de bel over de gevaarlijke situatie bij serviceflat Clingenbosch. Omdat er te weinig parkeerplekken zijn bij de sportverenigingen op de Theo Mann-bouwmeesterlaan 800 kunnen de bewoners op drukke sportdagen door de geparkeerde auto's niet meer veilig hun huis uit.

`'Wanneer op zaterdag of zondag veel sporters op het sportpark moeten zijn parkeren bezoekers hun auto's in de wijk. Geparkeerde auto's blokkeren de zijingang van serviceflat Clingendael. Dit maakt het voor bewoners die slecht ter been zijn, met een rollator lopen of in een rolstoel zitten praktisch onmogelijk om zonder gevaar de weg over te steken om bijvoorbeeld een boodschapje te gaan doen of even een wandelingetje te gaan maken.'', aldus CDA-woordvoerder Parkeren Michel Rogier. Het CDA wil dat de gemeente de situatie oplost. `'Wij vragen het stadsbestuur om samen met bewoners te kijken hoe deze situatie opgelost kan worden. Wellicht kan er een rolstoel oversteekplaats-teken worden aangebracht.''

Het CDA wacht met spanning op de oplossing die stadsbreed definitief een einde moet maken aan het parkeertekort bij sportverenigingen en vragen de wethouder een laatste stand van zaken.

Schriftelijke vragen CDA

* Overlast parkeren ouderen serviceflat Download Zie het origineel.