Solvay maakt kapitaalstructuur bekend in overeenstemming met artikel 15 van de Wet van 2 mei 2007

Brussel, 23 december 2015 --- Solvay, in overeenstemming met artikel 15 van de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt, kondigt vandaag aan dat volgend op haar kapitaalverhoging met voorkeurrechten die op 21 december 2015 werd afgerond:

o het totale kapitaal van Solvay NV EUR 1.588.146.240 bedraagt;

o het totale aantal stemrechtverlenende effecten van Solvay 105.876.416 aandelen (zonder nominale waarde) bedraagt; en

o het totale aantal stemrechten van Solvay 105.876.416 bedraagt (noemer voor kennisgevingsdoeleinden in het kader van de transparantieregels).

De toepasselijke drempels met betrekking tot de verplichting om kennis te geven van een belangrijke deelneming in het kader van de transparantieregels, in overeenstemming met artikel 18 van de bovenvermelde Wet van 2 mei 2007 en de Statuten van Solvay NV, zijn de volgende: 3%, 5%, 7,5% en veelvouden van 5%.

Enige kennisgeving moet gericht zijn aan de vennootschap en aan de FSMA in overeenstemming met de bovenvermelde Wet van 2 mei 2007 en haar uitvoeringsbepalingen.

* * * * *

Deze schriftelijke informatie vormt geen aanbieding tot verkoop, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbieding tot aankoop of inschrijving, van effecten in de Verenigde Staten of gelijk welke andere jurisdictie. De effecten waarnaar in dit document wordt verwezen zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de Securities Act of 1933, zoals gewijzigd, en kunnen niet worden aangeboden, uitgeoefend of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of toepasselijke vrijstelling van registratie. Er is geen intentie om eender welk deel van de aanbieding te registreren in de Verenigde Staten of een publieke aanbieding van effecten te doen in de Verenigde Staten.

De uitgifte, uitoefening of verkoop van effecten in het kader van de aanbieding is onderworpen aan specifieke wettelijke of reglementaire beperkingen in bepaalde jurisdicties. Solvay aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid indien deze beperkingen door eender wie worden overtreden.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Als internationaal bedrijf in de chemie en in de geavanceerde materialen, staat Solvay klanten bij in het innoveren, het ontwikkelen en het leveren van hoogwaardige, duurzame producten en oplossingen die het energieverbruik en de CO2 uitstoot verminderen, het gebruik van hulpbronnen optimaliseren en de levenskwaliteit verbeteren. Solvay dient verschillende eindmarkten, zoals auto en luchtvaart, consumentgoederen en gezondheidszorg, energie en milieu, elektriciteit en elektronica, bouw en industriele toepassingen. De Groep, met hoofdkwartier in Brussel, telt ongeveer 30.000 werknemers in 53 landen. Solvay haalde een pro-forma netto-omzet van bijna EUR 12 miljard in 2014, met 90% uit activiteiten waar de Groep tot de wereldtopdrie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op EURONEXT in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB:BB - Reuters: SOLB.BR).