Taskforce Healthcare goes Middle East

Gepubliceerd op: 23 december 2015 | Gewijzigd op: 23 december 2015

Op 11 december 2015 is de Partners for International Business (PIB) Taskforce Healthcare (TFHC) goes Middle East ondertekend.

Het doel van deze PIB is om voor Nederlandse Life Sciences & Health bedrijven de concurrentiepositie in Saoedi Arabie, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten te verstevigen, het exportaandeel te vergroten, de entree op de medische markt te vergemakkelijken, de onderlinge handelsrelaties te versterken en het binnenhalen van grote zorgprojecten mogelijk te maken.

Taskforce Healthcare goes Middle East

TFHC goes Middle East levert een bijdrage aan het optimaliseren van het zorgsysteem, het versterken van de zorginfrastructuur, het verhogen van het zorgpersoneel en het verbeteren van de kwaliteit. De taskforce doet dit door het maximaal inzetten van Nederlandse expertise, producten en diensten.

De Nederlandse overheid helpt een cluster van bedrijven en kennisinstellingen om deze doelen te bereiken. Zij helpt mee om eventuele handelsbelemmeringen weg te nemen voor de gehele sector in deze regio. Het cluster bestaat uit Brightlands Maastricht Health Campus, Deerns Netherlands B.V., Flexmix International Recruitment, Hospius Group B.V., Ness Europe B.V, Philips Healthcare en Portavita B.V. FME is cooerdinator van het cluster.

Partners for International Business

Met Partners for International Business (PIB) wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Met economische diplomatie probeert de overheid handels- en investeringsbelemmeringen weg te nemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren.

PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de topsectoren Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart, Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieen die zich richten op specifieke landen (zogenoemde focuslanden).