Informatie Modint met betrekking tot surseance V&D

Informatie Modint met betrekking tot surseance V&D

Naar aanleiding van het surceance nieuwsbericht van V&D heeft Modint de volgende reactie.

Surseance V&D Surceance van betaling wordt in principe verleend indien een onderneming niet langer aan zijn lopende verplichtingen kan voldoen. Het wordt ook wel het voorportaal van het faillissement genoemd. Nu aan uw relatie V&D surseance van betaling is verleend, is het voor u als betrokken leverancier tijd uw rechten te borgen en schadebeperkend op te treden door het nemen van maatregelen. Welke maatregelen u kunt nemen, hangt onder andere af van de volgende zaken.

Ga allereerst na welk type overeenkomst u met V&D heeft; doet u zaken op basis van reguliere koop-verkoop op basis van de Inkoopvoorwaarden van V&D of heeft u een afwijkende overeenkomst zoals bijvoorbeeld consignatie of concessieverkoop?

Indien u op basis van de inkoopvoorwaarden van V&D contracteert, heeft u hierop aanvullende zekerheden gevraagd, zoals het eigendomsvoorbehoud? (dit is standaard niet opgenomen in de Inkoopvoorwaarden van V&D).

Bent u reeds met V&D aanvullende zekerheden overeengekomen, zoals het eigendomsvoorbehoud, en wilt u deze zekerheid inroepen, dan dient u zich zo spoedig mogelijk bij de bewindvoerders te melden. Alleen met toestemming van de bewindvoerder kunt u de goederen rechtmatig terughalen. Houdt u er rekening mee dat u niet zonder toestemming van V&D en zijn bewindvoerders de goederen uit de betreffende vestigingen mee mag nemen.

Indien u met V&D een andere dan reguliere koop-verkoopovereenkomst heeft gesloten, dan vindt u in de betreffende overeenkomst in veel gevallen terug dat in geval van surseance van betaling de mogelijkheid bestaat de overeenkomst op te schorten dan wel onmiddellijk te beeindigen. De overeenkomst bepaalt in veel gevallen ook dat de goederen in geval van surceance van V&D terug dienen te gaan naar de verkoper. Wilt u de overeenkomst opschorten of met onmiddellijke ingang beeindigen en uw goederen terughalen, dan geldt ook voor u dat u hiervoor zo spoedig mogelijk contact dient op te nemen met de betreffende bewindvoerders van V&D.

In alle gevallen kunt u met Modint Credit & Fiinance contact opnemen om uw vordering op V&D richting bewindvoerders te behartigen.