Senaat neemt motie 50PLUS aan over ouderenkorting

In de Eerste Kamer is een motie van 50PLUS-senator Martin van Rooijen aangenomen. De motie is een boodschap aan het kabinet om bij het Belastingplan 2017 de ouderenkorting structureel te handhaven op EUR 222 per jaar. Nu is het kabinet weer aan zet.

De regering heeft de ouderenkorting met ingang van 2016 verhoogd met EUR 222, maar vanaf 2017 wordt deze volgens de kabinetsplannen weer gehalveerd. 50PLUS wijst er in de door de Kamer aangenomen motie op dat de ouderen de laatste jaren met een fors koopkrachtverlies te maken hebben gekregen. Alsook dat inmiddels meer dan 10% van de belastingplichtigen geen gebruik kan maken van de inkomensafhankelijke combinatiekorting en dat intussen meer dan 5% van de werkenden geen gebruik kan maken van de inkomensafhankelijke arbeidskorting.

Volgens 50PLUS - en de merderheid in de Eerste Kamer - kunnen door onder meer het verminderen van de inkomensafhankelijke combinatiekorting de miljoenen worden gevonden om de structurele verhoging van de ouderenkorting met EUR 222 vanaf 1 januari 2017 financieel te dekken.