Missionair Oogpunt: De vuilniscontainer - Protestantse Kerk Nederland


23 december 2015

De ondergrondse vuilniscontainer voor hun huis is een ontmoetingsplek aan het worden. Toen ontstond er een idee.

Pagina-inhoud

*Voor hun huis staat een ondergrondse vuilniscontainer. De hele straat stort daar vuilnis in. Die moderne vuilniscontainer lijkt een beetje op de oude waterput in de Bijbel - het is ook zo'n ontmoetingsplek aan het worden.

Het bracht hen op een idee: waarom proberen we rond Kerst niet nog wat meer contact met de buurt te krijgen? Ze bestelden een aantal kerstkranten bij de Protestantse Kerk met de titel `Goede buren'. Die verspreidden ze vervolgens met een eigen briefje in hun straat. Met een uitnodiging voor
een eindejaarsborrel. Een van de buren was zo verrast die kerstkrant op de deurmat aan te treffen dat ze ons er een foto van stuurde (zie foto).

Hoe simpel kan het soms zijn? Missionair zijn begint met relaties leggen en is ook `goede buren' zijn.

Misschien kunt u in plaats van `Wat doe jij deze Kerst?' eens aan uw buren vragen `Wat heb jij met Kerst, betekent dat nog wat voor jou?' Wie weet wat voor verrassende antwoorden dat oplevert. Enne: wat is uw antwoord?

Ds. Hans van Ark

Programmamanager Missionair Werk en Kerkgroei, Adjunct-directeur

Missionair oogpunt' is een korte missionaire column, geschreven door verschillende auteurs met een missionair specialisme. Het `Missionair Oogpunt' is bedoeld om lezers te informeren en inspireren rond missionair kerkzijn.

>Meer Missionair Nieuws