Cursisten lees- en schrijfvaardigheden bezoeken gemeentehuis


donderdag 24 december 2015
Afbeelding cursisten met wethouder Alberts Klik om te vergroten

Op 17 december bezocht een aantal cursisten lees- en schrijfvaardigheden het gemeentehuis in Exloo. De groep krijgt in MFA Noorderbreedte in Nieuw-Buinen wekelijks les van een docente van het Drenthe college.

Op uitnodiging van wethouder Albert Trip werden de cursisten ontvangen in de raadzaal. Ook burgemeester Jan Seton maakte even tijd vrij om met de groep te praten. Vervolgens schoven de cursisten aan bij een kerstlunch, waarbij ze met elkaar in gesprek konden gaan. De groep bestaat uit zowel
Nederlanders als buitenlanders, wat zorgt voor een goede wisselwerking op het gebied van taal. De cursisten waren erg blij met de enthousiaste ontvangst.

Laaggeletterdheid

Lezen en schrijven zijn in de huidige samenleving van groot belang. Een goede taalbeheersing zorgt ervoor dat mensen zichzelf kunnen redden, betrokken kunnen zijn en mee kunnen doen. Laaggeletterdheid is dan ook een groot maatschappelijk probleem. Onder laaggeletterdheid wordt verstaan het
onvoldoende kunnen lezen, schrijven, rekenen en omgaan met moderne communicatiemiddelen. Naar schatting telt Nederland 1,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Sociaal team

Ook het Sociaal team is betrokken om de cursisten bij te staan. De deelnemers werken namelijk niet alleen aan lezen en schrijven, maar proberen ook te ontdekken wat ze kunnen en waar ze goed in zijn.

Foto

Wethouder Albert Trip (vierde van links) en rechts daarnaast Lammie Polling (Sociaal team) ontvangen de cursisten in de raadzaal. (foto: gemeente Borger-Odoorn)

Nieuwsberichten