24-12-2015 Bomen van Westpoort in app


donderdag 24 december 2015



De afdeling Beheer Westpoort van Havenbedrijf Amsterdam heeft de afgelopen jaren meerdere apps ontwikkeld om de openbare ruimte beter te kunnen onderhouden. Een van deze apps is de `bomen app'. Hierin werkt het havenbedrijf samen met aannemers en Amsterdamse stadsdelen.

Iedere boom een paspoort

In de `bomen app' staat van iedere boom een `paspoort', met daarin onder andere de naam, de leeftijd en het plantjaar. Met de app zijn gesnoeide bomen te controleren. De gegevens van de bomen zijn sinds dit jaar ook gekoppeld aan een interactieve `HavenGIS' kaart. Met kleuren staat daarin
aangegeven wat de status van de boom is. Hiermee informeert het havenbedrijf de aannemer welke boom gesnoeid moet worden.

Bomen in Westpoort

Samenwerking via de app

Als de boom gesnoeid is, geeft de aannemer dat in de app aan. Met deze gegevens kan de medewerker van Westpoort Beheer zien of het eindresultaat aansluit bij de verwachting. Is dit niet het geval dan krijgt de aannemer hier een melding van.

De app is gekoppeld aan een website waar een overzicht is te zien van alle bomen. Deze zijn vooralsnog alleen toegankelijk voor de medewerkers van Beheer Westpoort en de betrokken aannemers.

Filteropties

Er zijn verschillende zoekopties waarbij medewerkers van het havenbedrijf kunnen filteren op de dag of periode dat bepaalde bomen zijn gesnoeid. Omdat Beheer Westpoort niet alleen het onderhoud doet voor Havenbedrijf Amsterdam maar ook voor de stadsdelen West en Nieuw West, is er een optie
toegevoegd waarin per stadsdeel precies is uit te rekenen hoeveel kosten in rekening moeten worden gebracht voor de gesnoeide bomen.