Hyundai IONIQ wint GOOD DESIGN Award 2015

in Algemeen

Hyundai IONIQ wint GOOD DESIGN Award 2015

De Hyundai IONIQ is officieel nog niet gelanceerd, maar de auto heeft nu al een prijs gewonnen! Het aerodynamisch geperfectioneerde model is beloond met een GOOD DESIGN Award: een designprijs voor `s werelds meest innovatieve ontwerpen.

De Hyundai IONIQ viel in de smaak om zijn toonaangevende aerodynamica en opvallende designdetails. Niet vreemd, want tijdens het ontwerpproces werkten de designers niet alleen aan een prachtige auto - ook efficientie, aerodynamica en functionaliteit stonden centraal. Extra bijzonder: de Hyundai IONIQ is nog voor de officiele lancering met de bijzondere prijs onderscheiden. De wereldpremiere van de auto vindt plaats in 14 januari 2016.

Stoer en sportief

Maar niet alleen de Hyundai IONIQ wordt geprezen om zijn design. Ook de Hyundai Tucson is beloond met een GOOD DESIGN Award. Met zijn hexagonale gril en de karakteristieke Z-vormige lijnen maakt de Hyundai Tucson een stoere en tegelijkertijd sportieve indruk.

Kunstenaars

De designfilosofie van Hyundai rijkt bovendien verder dan auto's alleen. Ook het `Sculpture in Motion'-project, een doorlopende samenwerking tussen Hyundai en kunstenaars, ontving een GOOD DESIGN Award.