Gemeente Leiden: Goed nieuws voor woningeigenaren

donderdag, 24 december 2015

De duurzaamheidssubsidie en lening vanuit het fonds `Investeren in thuis' zijn vanaf januari 2016 uitgebreid. Ook is het mogelijk om meerdere keren subsidie aan te vragen en is het maximale subsidiebedrag verhoogd van 1000 naar 5000 euro per zelfstandige woonruimte.

Voor het aanleggen van een Cv-installatie met afgiftesysteem en HR107-ketel kan nu ook een subsidie worden aangevraagd. Dit is interessant voor woningeigenaren en huurders met een gaskachel en geiser (of met een daaraan gelijk te stellen voorziening). Van de totale kosten (installatie en ketel) wordt 50 procent vergoed met een maximum tot 2500 euro. Een collectieve subsidieaanvraag door een corporatie behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn de regelingen voor het fonds `Investeren in thuis' (subsidie en duurzaamheidlening) en het fonds `Lokale initiatieven' verlengd tot 2018.

Samen met inwoners, bedrijven, instellingen en beheerders, investeert de gemeente Leiden in duurzaamheid. Om dit te stimuleren wordt via het duurzaamheidsfonds `Investeren in thuis' een subsidie en/of lening beschikbaar gesteld voor het duurzaam maken van bestaande woningen. Voor verschillende maatregelen (zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, de aanschaf van een zonneboiler of HR ++ glas) kan een subsidie worden aangevraagd.

Daarnaast kunnen groepen particulieren, bedrijven of instellingen in Leiden met goede ideeen op het gebied van energiebesparing, duurzame mobiliteit en bijvoorbeeld stadslandbouw een beroep doen op het fonds Lokale Initiatieven. Alle duurzame initiatieven zijn van harte welkom!

Samen maken we van Leiden een duurzame stad. Kijk voor meer informatie, criteria en het aanvraagformulier op www.leiden.nl/duurzaamleiden.